Ministar uprave Ivan Malenica najavio je početak projekta ''Optimizacija sustava lokalne i područne samouprave'', koji će stvoriti jedinstvenu bazu podataka o kapacitetima kojima raspolažu jedinice lokalne samouprave.


Ministar Malenica predstavio je početak projekta "Optimizacija sustava lokalne i područne samouprave". Projekt je to koji bi trebao stvoriti bazu podataka.

Ona će sadržavati oko 200 različitih podataka o svakoj jedinici lokalne samouprave, a poslužit će kao osnova za planiranje aktivnosti, razvoj novih usluga i pripremanje strateških dokumenata.

Faktura gospodarskog objekta (Foto: Dnevnik.hr) Jednostavniji e-računi sve brojniji: Već ih je izdano više od milijun

U projektu za sada sudjeluje 40 općina i gradova. Navedeni projekt provodit će se paralelno s projektom funkcionalnog spajanje općina, za što je država izdvojila 100 milijuna kuna.

Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr) Od iduće godine županije veće i važnije, oporba zgrožena: "Uhljebništvo u formi reforme"

"Kroz ovaj novi projekt idemo u smjeru da se one funkcionalno povežu i da država honorira to funkcionalno spajanje, a zapravo od broja jedinica lokalne samouprave, njihovog ukidanja ili spajanja, puno je važnija kvaliteta usluga koje se pružaju na području tih jedinica.

Zapravo svi ovi projekti koje radimo idu prema tome da se poboljša i pojača kvaliteta usluga", naglasio je ministar.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju