Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska tvrtka Danieli kupila je Željezaru Sisak za nešto više od 30 milijuna dolara od tvrtke CMC iz SAD-a.


Novi vlasnik željezare je među najvećim svjetskim metalskim tvrtkama. 913 radnika koji su radili u Željezari sada se nada da će ih novi vlasnik opet zaposliti. Ipak strahuju da posla neće biti za sve, jer Talijani jedan dio proizvodnje nisu otkupili.

Vezani članci Mr. sc. dr. Tomislav Dumjenović, ravnatelj sisačke bolnice Ravnatelj sisačke bolnice o obnovi pedijatrije: "Očekujemo najveću pomoć od županije, a prvo ćemo promijeniti madrace" Madrac u sisačkoj bolnici - 1 Škripavi krevetići, poderani madraci, pokvareni prozori i ormarići: Zbog katastrofalnog stanja na sisačkoj pedijatriji crvene se svi osim države

'Ne možemo reći koliko će ljudi zadržati posao, jer moramo vidjeti poslovnu politiku. Nadamo se da će sjesti s nama i razgovarati, da se vidi na koji će se način što i kako pokretati i s kojim brojem ljudi', rekao je Predrag Abramović, iz Sindikata radnika željezare Sisak.

'Sad se svi bojimo da ne bi došli mlađi od nas, a mi bi bili na ugovoru mjesec, dva, a oni dalje', kaže Senad Bećirević, radnik.

>> U pogonima splitske željezare ponovno vruće bučno i radno!

Željezara Sisak, koja je u stopostotnom vlasništvu kompanije CMC prodana je grupi Danieli za oko 30,4 milijuna dolara, stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici CMC-a.

Dvije su strane dogovorile da će određena imovina Željezare Sisak biti isključena iz transakcije, pri čemu se u priopćenju ne navodi o kojoj je točno imovini riječ. CMC nastavlja s njezinom prodajom, dodaje se u priopćenju.

Američki CMC je 2007. godine kupio sisačku Željezaru, a krajem prošle godine je objavio da je odlučio izaći iz te željezare. Talijanska grupa Danieli je jedan od tri najveća svjetska proizvođača sirovina i proizvoda od čelika.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.