Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U nekoliko dana

TRGOVCI BILJEŽE MINUSE Pala prodaja mesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljedice pojačanog nadzora i pojave salmonele, već se vide u sektoru trgovine. Prodaja piletine i puretine pala je za 30 posto i to u svega nekoliko dana.

Kupci kupuju više kod svojih lokalnih mesara jer im, kažu, više vjeruju, a i vole domaće. A po robnim centrima, zbog pojave salmonele, trgovci bilježe minuse.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Provjerite hladnjake: Povlači se još jedan proizvod, u njemu pronađena salmonela Slika nije dostupna Naređeno povlačenje proizvoda Novi slučaj zaraze: U piletini pronađena salmonela

''Zbog ove situacije došlo je do pada prodaje mesa. U ovom trenutku za negdje oko 30 posto. Primjetno je da se najveći pad dogodio kod prodaje piletine i purećih prsiju'', izvijestila je Ema Culi iz Sektora trgovine HGK te dodala kako se nadaju brzom smirivanju situacije.

A iz osječko-baranjske županije zazivaju uvođenje reda i u propise.

''Vi možete uvesti meso staro 30-40 godina, staviti ga u promet i prodavati, a da u isto vrijeme niste prekršili nijedan propis. To je žalosno, to netko koristi. I na taj način ne samo da zarađuje nego i uništava hrvatske sektore proizvodnje hrane', kazao je dožupan Željko Kraljičak.

Hoće li se i time pozabaviti, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, nije otkrio.

No, posao je odradila i carina - zatvorili su ilegalnu klaonicu nedaleko od Ozlja i uništit će gotovo 5 tona sumnjivog mesa. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene