458200
458200
458200
458200
458200

IMA LI TOME KRAJA? Carina otkrila ilegalnu klaonicu i zaplijenila skoro pet tona neispravnog mesa

  • , 24.11.2016., 11:49
  • Autor:
  • komentara

Zaplijenjeno meso neškodljivo će se ukloniti, jer su veterinarski inspektori utvrdili kršenje odredbi Zakona o higijeni i mikrobiološkim kriterijima za hranu.

 
 
 
 
 
Ilegalna klaonica kod Ozlja (Foto: Carina)
Ilegalna klaonica kod Ozlja (Foto: Carina)

Carinska uprava izvijestila je kako su njihovi djelatnici, u suradnji s veterinarskim inspektorima Ministarstva poljoprivrede, tijekom jučerašnjeg dana pronašli i zatvorili ilegalnu klaonicu u mjestu Sekulići kod Ozlja.

"Hrvatski državljanin je u mjestu Sekulići obrađivao i prerađivao meso, a da pritom svoju djelatnost nije registrirao kod nadležnog tijela ili prijavio poreznim tijelima. Navedenom je izrečeno usmeno rješenje kojim se zabranjuje obavljanje neregistrirane djelatnosti obrade i prerade mesa te će protiv odgovorne osobe biti podnesen prekršajni nalog.

Veterinarska inspekcija iz svoje nadležnosti utvrdila je kršenje odredbi Zakona o higijeni i mikrobiološkim kriterijima za hranu te radi otklanjanja neposredne opasnosti, nadležni inspektori donijeli su rješenje o neškodljivom uklanjanju hrane životinjskog podrijetla, mesa u količini od 4855 kg", priopćeno je iz Carinske uprave.

Ova se afera tako pridružila već teško izbrojivom nizu onih koje su se dogodile proteklih dana, a vezane su uz zdravstvenu neispravnost prehrambenih proizvoda, najčešće mesa, jaja i sira. Oštrije kontrole, čini se, mogle bi otkriti još svašta, no postavlja se pitanje kakve smo onda sve proizvode dosad konzumirali i hoće li netko za to odgovarati.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se