458200
458200
458200
458200
458200

IMA LI TOME KRAJA? Carina otkrila ilegalnu klaonicu i zaplijenila skoro pet tona neispravnog mesa

  • , 24.11.2016., 11:49
  • Autor:
  • komentara

Zaplijenjeno meso neškodljivo će se ukloniti, jer su veterinarski inspektori utvrdili kršenje odredbi Zakona o higijeni i mikrobiološkim kriterijima za hranu.

 
 
 
 
Ilegalna klaonica kod Ozlja (Foto: Carina)
Ilegalna klaonica kod Ozlja (Foto: Carina)

Carinska uprava izvijestila je kako su njihovi djelatnici, u suradnji s veterinarskim inspektorima Ministarstva poljoprivrede, tijekom jučerašnjeg dana pronašli i zatvorili ilegalnu klaonicu u mjestu Sekulići kod Ozlja.

"Hrvatski državljanin je u mjestu Sekulići obrađivao i prerađivao meso, a da pritom svoju djelatnost nije registrirao kod nadležnog tijela ili prijavio poreznim tijelima. Navedenom je izrečeno usmeno rješenje kojim se zabranjuje obavljanje neregistrirane djelatnosti obrade i prerade mesa te će protiv odgovorne osobe biti podnesen prekršajni nalog.

Veterinarska inspekcija iz svoje nadležnosti utvrdila je kršenje odredbi Zakona o higijeni i mikrobiološkim kriterijima za hranu te radi otklanjanja neposredne opasnosti, nadležni inspektori donijeli su rješenje o neškodljivom uklanjanju hrane životinjskog podrijetla, mesa u količini od 4855 kg", priopćeno je iz Carinske uprave.

Ova se afera tako pridružila već teško izbrojivom nizu onih koje su se dogodile proteklih dana, a vezane su uz zdravstvenu neispravnost prehrambenih proizvoda, najčešće mesa, jaja i sira. Oštrije kontrole, čini se, mogle bi otkriti još svašta, no postavlja se pitanje kakve smo onda sve proizvode dosad konzumirali i hoće li netko za to odgovarati.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se