457980
457980
457980
457980
457980

IZNIMNO VELIKE NEPRAVILNOSTI Tolušić najavio kaznene prijave veletrgovcima

  • , 22.11.2016., 16:09
  • Autor:
  • komentara

Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, najavio je da će neke veletrgovce kazniti i prekršajno i kazneno zbog iznimno velikih nepravilnosti. Službene nalaze očekuje do kraja tjedna.

 
 
 
 
Tomislav Tolušić najavio kaznene prijave (Video: Dnevnik.hr)
Tomislav Tolušić najavio kaznene prijave (Video: Dnevnik.hr)

Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, najavio je u utorak i kaznene prijave zbog nepravilnosti koje su utvrđene kod nekih od deset veletrgovaca, no još nije htio otkriti detalje o nepravilnostima, kao ni o kojim se veletrgovcima radi.

"Nadam se da ćemo službene nalaze imati do kraja tjedna i o tome će javnost biti obaviještena. Bilo je manjih nepravilnosti, bilo je i nekoliko iznimno velikih i sve one koji su se ogriješili o propise ćemo naravno kazniti. Neke prekršajno, a neke prekršajno i kazneno", rekao je Tolušić. 

Ministar je u ponedjeljak potvrdio da su prilikom inspekcijske akcije tijekom vikenda, u kojoj je provjereno 10 distributivnih centara u koje dolazi meso na skladište, utvrđene nepravilnosti u svima njima. 

Potvrdio je tada da će tone mesa, koje nije zdravstveno ispravno ili nema sljedivost, biti uništeno. "Definitivno imamo problem. Imamo nered na tržištu. Ovako više ne možemo'', rekao je tada Tolušić. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se