Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

USKOK češlja prodaju 18-metarske luksuzne jahte 'Malo vitra' na kojoj se ovog ljeta nakon bijega s funkcije odmarao bivši premijer Ivo Sanader.


Iako se luksuzna brodica formalno vodi na Nevena Poldrugača, zeta Sanaderova prijatelja Marija Zubovića,  USKOK očito sumnja da je pravi tajni vlasnik netko drugi. I dok se istražuje jahta, još se čeka i da bivši premijer preda svoju novu imovinsku karticu, s obzirom da je aktivirao saborski mandat.

Vezani članci Darko Glažar U pripremi akcija izvlačenja potonule jahte kod Cresa, lučki kapetan umiruje javnost: "Nije došlo do onečišćenja mora" YourBoyMoyo Influencer se odbija kupati u Jadranu nakon neugodnog iskustva koje je podijelio s milijunima obožavatelja

'Sada je stupio na novu dužnost saborskog zastupnika. Ima isto tako sukladno zakonsku obvezu da podnese novu imovinsku karticu u roku od 30 dana od početka obnašanja nove dužnosti', poručila je bivšem premijeru Jadranka Kolarević, zamjenica predsjednika povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa.

>> 'Malo vitra': Sve oko jahte kojom je plovio Sanader misterij!

Neslužbena je informacija kako USKOK sumnja da postoji tajni vlasnik luksuznog broda jer je jedan splitski akter prodaje već bio na ispitivanju. Naime, 18-metarska jahta, prvo pod nazivom Utiha, bila je u vlasništvu splitskog poduzetnika i Sanaderova prijatelja, Juroslava Buljubašića. U travnju 2008. prodana je Nevenu Poldrugaču, zetu Sanaderova prijatelja Marija Zubovića. On je poručio da je na službenom putu i da ne može dati izjavu.

Sanader mora predati imovinsku karticu

Dok se vlasništvo jahte tek istražuje, čeka se i da Sanader preda svoju novu imovinsku karticu. Uz kuću u središtu grada koja je upisanu na njegovu suprugu, stan u Splitu, garažu, vinograd u Zaprešiću, zbirke umjetnina, knjige, automobili kao i druge pokretnine, zadnje je što je prijavljeno nakon što je pobjegao.

Ukoliko Sanader ne prijavi novu imovinsku karticu, sankcije mogu biti obustava plaće, ali i novčana kazna do 20.000 kuna. Povjerenstvo ističe da od sljedeće godine dobivaju novu ulogu. Putem OIB-a će se provjeravati prijavljena imovina. Više neće biti slučajnosti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju