Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepodnošljiva buka

Prodaja čepića za uši u drastičnom porastu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani velikih gradova imaju puno problema s bukom. Prodaja čepića za uši u ljekarnama je u porastu.

U pojedinim ljekarnama tvrde da se prodaju svi čepići protiv buke koji se naruče. 'Porast prodaje u odnosu na prošlu godinu se u našoj ljekarni gotovo udvostručio', rekla je voditeljica jedne ljekarne mr. pharm Maja Radovanlija.

Pročitajte i ovo Ilustracija tužio ju stariji par Majka s malom djecom mora se hitno iseliti iz stana i platiti 5300 eura jer buka smeta susjedima: "Presuda je sramota, pa to su djeca!" Ilustracija ozbiljan problem Cijeli grad ne spava zbog misterioznog zvuka: "Ovo je beskrajno mučenje"

Stručnjak za ispitivanje buke Mirko Vorkapić tvrdi da čovjek sam sebe uvjeri da mu čepići pomažu protiv buke, ali nadodaje da, ovisno o kvaliteti samih čepića, buka se može smanjiti za 20 do 30 decibela.

>> Građani se žalili na buku pa im Pula im osigurala novi smještaj

Buka je na nekim mjestima dvostruko viša od normalnih 40 decibela, pa se sve teže zaspi, a još ako netko od ukućana hrče, jedini izlaz su čepovi za uši. To su nam potvrdili i u ljekarni, gdje navode da se čepići koriste za opuštanje, kod nesanice i općenito protiv glazbe i nestašnih susjeda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene