Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vještaci procijenili

Procijenjena vrijednost Spaladium arene oko 455 milijuna kuna, stečajni upravitelj predložit će prodaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovlašteni sudski vještaci službeno su procijenili da je ukupna vrijednost stečajnog dužnika Sportskoga grada - Tvrtke posebnih namjena (TPN), tvrtke koja upravlja Spaladium arenom, oko 455 milijuna kuna, a stečajni upravitelj Perica Mitrović najavio je u srijedu kako će predložiti da se u nastavku stečajnog postupka imovina proda.

"Predložit ću da se stečaj nastavi prodajom imovine stečajnog dužnika, a za utorak 10. svibnja ove godine sazvana je sjednica Odbora vjerovnika na kojoj će se razmatrati taj prijedlog i - ako on bude prihvaćen - predložit ću stečajnom sucu da se krene u dražbu, a prva bi mogla biti u lipnju ove godine, rekao je Perica Mitrović.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

U pisanom materijalu ovlaštenih sudskih vještaka Snježane Topić-Biloglav i Wintona Afrića navodi se da je ukupna procijenjena vrijednost Spaladium arene 455.380.000 kuna. Kako je objašnjeno, tom su procjenom obuhvaćene nekretnine s osnovnim sredstvima i sitnim inventarom, koji su ugrađeni u dvoranu te čine njezin integralni dio, i s osnovnim sredstvima i sitnim inventarom koji u nju nisu ugrađeni i ne čine njezin integralni dio.

Procijenjena vrijednost nekretnine Spaladium arene je 354.080.000 kuna, procijenjena vrijednost osnovnih sredstava i sitnog inventara koji su ugrađeni u dvoranu te čine njezin integralni dio je 89.500.000 kuna, a procijenjena vrijednost osnovnih sredstava i sitnog inventara koji u nju nisu ugrađeni i ne čine njezin integralni dio 11.800.000 kuna, navodi se u obrazloženju ovlaštenih sudskih vještaka koji su procijenili imovinu stečajnog dužnika Sportskoga grada TPN koji upravlja Spaladium arenom.

Stečajni postupak nad Sportskim gradom TPN, tvrtkom koja upravlja Spaladium arenom, počeo je u prosincu 2014.

U prosincu 2015. godine u Županijskoj gospodarskoj komori počeo je i arbitražni postupak u vezi sa Spaladium arenom, a dosad je održano nekoliko ročišta koja su bila zatvorena za javnost. UniCreditBanka AG i Erste Group banka AG kao dva glavna kreditora u izgradnji Spaladium arene potražuju u tom arbitražnom postupku, prema prijašnjim izjavama splitskoga gradonačelnika Ive Baldasara, od grada Splita oko 53 milijuna eura. Te su dvije banke razlučni vjerovnici u stečajnom postupku nad Sportskim gradom TPN, tvrtkom koja upravlja Spaladium arenom.

Spaladium arena je po načelu javno-privatnog partnerstva građena za potrebe Svjetskoga rukometnog prvenstva 2009. godine, javni su partneri grad Split i hrvatska Vlada, a privatni konzorcij tvrtaka Konstruktor, IGH i Dalekovod. Taj je konzorcij osnovao tvrtku Sportski grad TPN ovlastivši je da upravlja Spaladium arenom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene