Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata očekuje hitnu reakciju na završne riječi tužiteljstva u Haagu u procesu BiH Hrvatima.


'Iz izrečenih kvalifikacija je očito da Haag monitira svojevrsni zločin prema Hrvatskoj. Od Vlade i hrvatske službene politike u pogledu ovako sramotnih optužbi očekujemo hitnu reakciju te da beskompromisno stane uobranu istine o ulozi hrvatske države i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Domovinskom ratu', stoji u priopćenju kojeg potpisuje Đuro Dečak.

Vezani članci Slika nije dostupna Čelnici Herceg-Bosne: Žalimo zbog žrtava, ali nismo krivi Slika nije dostupna Kraj maratonskog suđenja: Čelnici Herceg-Bosne obraćaju se sudu

>> Završne riječi u Haagu: Tuđman na čelu zločinačkog pothvata

'Hrvatsku se optužuje, a napose dr. Franju Tuđmana kao ratnog zločinca koji je sa svojim generalima uspostavio interni zločinački pothvat s ciljem istrebljenja Srba. Terminom 'Velika Hrvatska' pokušava se izjednačiti grijeh za rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, dakle pokušava se plasirati teza o tzv 'građanskom ratu', navodi se u priopćenju Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

'Hrvatska na ove neutemeljene objede koje su uvredljive za sav hrvatski narod i sve građane Republike Hrvatske, mora Den Haagu reći dosta. Hrvatska ne smije biti ni gluha ni slijepa jer se na ovom sramotnom procesu sudi upravo njoj. Očekujemo hitnu reakciju Vlade RH', zaključuju hrvatski dragovoljci. (Hina)