Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentari ministra i guvernera HNB-a

'Probuditi investicijski ciklus znači probuditi Hrvatsku iz sna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi se slažu, od Vlade, HNB-a do MMF-a, da je hrvatskoj potreban izvoz i investicije za rast. Problem je u promjenama koje bi do tog trebale dovesti.

Guverner HNB-a Boris Vujčić komentirao je kako Hrvatska može iskoristiti svoj potencijal te kako brzo napreduju promjene u tom smislu. 'Model rasta se mora temeljiti na investicijama i izvozu. Promjene idu sporije nego mi to hoćemo i objektivno su teže. Okolnosti zahtjevaju dodatne napore. MMF je zaključio da će potencijal biti iskorišten ako se poveća izvoz i osiguraju investicije', rekao je Vujčić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Ususret izborima Nova prilika za pokazivanje: Plenković svečano uručio ugovore Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom

>> Grčić: Čeka nas teška godina u otplati dospjelih dugova

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Branko Grčić, dao je i svoje viđenje problema pokretanja izvoza i investicijskog ciklusa. 'Probuditi investicijski ciklus znači probuditi Hrvatsku iz sna. Privatni sektor je taj na kojem možemo bazirati oporavak. Radit ćemo na mjenjanju psolovne klime, stabilnost sustava, i političku, ona je zalog investitorima da se ovdje može raditi posao i ostvariti korist', smatra Grčić.

'Investitori su tu za dobrobit zemlje, a ne samo za ostvarivanje dobitka', zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene