Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zimska služba

Problemi u zagrebačkom javnom prijevozu, vožnja na Advent mogla bi biti kaotična: "Tramvaj se sam ugasi, zakoči i to je to"

Aktualno Galerija Ralica - 1 Ralica - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Ralica - 2 Ralica - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Ralice - 3 Ralice - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Ralice - 4 Galerija 1/4 >>
Ove zime na putu prema zagrebačkom Adventu mogao bi nastati ozbiljan kaos. Na natječaj za zimsku službu na zapadu grada jedina se javila i prošla tvrtka kojom ni grad Zagreb nije oduševljen, autobusi voze na ljetnim gumama, a tramvaji se gase. Priču donosi reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Golja.

Grad namješta natječaje s tvrtkom Bistra - kop, istražuju Socijaldemokrati. Tvrde da će čišćenje snijega s jankomirskim ekipama građane stajati tri i pol puta više.

"To je 30 ekipa, uvjet je bio da ova baza ima 25 ekipa, odnosno 25 radnika s vozilom. Ova baza imat će 30 ekipa", rekao je Davor Bernardić.

Gradonačelnik nema u ekipi nikoga tko bi dao izjavu, pa su sugerirali Dnevniku Nove TV da pusti što su prije tjedan dana rekli o ekipiranju zimske službe.

Pročitajte i ovo Petra Buljan, reporterka Nove TV šef HEP-a Što možemo očekivati nakon smjene Barbarića? Tri su opcije

"Ne bih uopće komentirao te navode jer to nema nikakvog temelja u realnosti", rekao je zagrebački pročelnik za mjesnu samoupravu Andro Pavuna 26. studenog.

Ipak, Socijaldemokrati realno promatraju ekipe. "Moje je pitanje stane li u dva ili tri kontejnera cijeli dan i cijelu noć na spavanje i na dnevni boravak 30 ljudi", pitao se Bernardić.

Ovo su političke igre u kojima njezina ekipa neće sudjelovati, rekli su iz prozvane tvrtke u telefonskom razgovoru za Dnevnik Nove TV.

"Javio se izvođač koji je mogao, mogao se javiti bilo tko. Mi smo prizivali, silno smo željeli da se javi što više njih da bismo imali kompetitivnost i natjecanje, no taj je sustav takav da se javio izvođač koji je dobio i to je tako", kazao je 26. studenoga Pavuna.

Pročitajte i ovo Tomislav Pokrovac, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela O Juretiću i prosvjedima Pokrovac o ekstremistima: "Da sam znao što će biti, ne bih dozvolio da nešto tako govori"

"Cijena se diže po ekipi na 135 čak eura, što znači da će za 152 dana grad ovom isporučitelju morati platiti 615 tisuća eura", ispričao je Bernardić. Pavuna je prije nekoliko dana rekao da neke cijene jesu skočile, "kao što je skočila cijena kruha, mlijeka i svega živoga".

Bilo bi još ekipa za promatranje. "Najgore mi je bilo kad sam proklizao u Gračanima. Snijeg je padao, ljetne su gume bile na autobusu, išao sam 50 do 100 metara klizeći. Konstantno vozimo na ljetnim gumama, zimi neispravnih kočnica, imamo neispravne klime, autobus sam od sebe zna dati gas", komentirao je bivši vozač ZET-a Stipo Jelač.

"Tramvaj se sam ugasi, zakoči i to je to", dodao je bivši vozač ZET-a Juraj Bogdan Januš.

To se posljednji put dogodilo prije tri dana. Trosatna gužva od Dubrave do Novog Zagreba. Za koji dan sve ekipe bit će na cestama - i ZET-ova, i zimska, i ekipa iz tramvaja.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene