Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija iz Ljubljane

Prnjat preko odvjetnika poručio: "Ne zovite me Escobar, ne želim da me se povezuje s višestrukim ubojicom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Stjepana Prnjata, kojeg USKOK sumnjiči za povezanost s kontejnerom koji je zaplijenjen u Rijeci i u kojem se nalazilo 100 kilograma kokaina, tvrdi da nema niti jednog dokaza protiv njegova klijenta. Isto tako, ljubljanski odvjetnik Luka Fabiani naglasio je kako Prnjatu izrazito smeta što ga mediji u Hrvatskoj nazivaju "hrvatskim Escobarom".

"Prenio sam mu sve što pišu hrvatski mediji i on nikako ne želi da ga povezuju s Escobarom jer se radilo o čovjeku koji je bio višestruki ubojica i smatra da se protiv njega vodi i medijska hajka. On je bio osuđen zbog droge i tu je kaznu odslužio", rekao je za Jutarnji list odvjetnik Fabiani.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavio USKOK Detalji bizarnog slučaja iz Pule: Županijski tužitelj tražio prijatelja da mu poništi kaznu za parkiranje Ilustracija Doljani Uhićen časnik HV-a: Tjerao vojnike da mu grade kuću, prodavao mesing od uništenog streljiva...

USKOK tereti Prnjata da je za 3 tisuće eura po kilogramu iz Kolumbije kupio 100 kilograma kokaina te ih s osmero pomagača preko Rijeke pokušao dopremiti u Zagreb.

Sto kilograma kokaina, policija je, podsjetimo, proteklog petka zaplijenila u riječkoj luci, a bio je pakiran u hermetički zatvorenim metalnim kutijama i skriven među dvije tone metalnog otpada. Otkriven je zahvaljujući redovitom profiliranju rizika kontejnerskog prometa, objavio je MUP u subotu na konferenciji za novinare.

Međunarodna suradnja policijskih i pravosudnih tijela, od ukrcaja tereta u Panami i njegova prijevoza do koordinirane akcije uhićenja u četiri države, trajala je više od godinu dana, a koordinirana je iz zapovjednog centra u Zagrebu.

Hrvatska je policija u akciji kodnog naziva NANA surađivala s američkom agencijom DEA, Europolom i policijama iz Njemačke, Austrije, Slovenije te Nizozemske, Italije, Paname, Španjolske i Kolumbije.

Istraga je počela početkom 2017. kad su carinici u redovitom profiliranju rizika u kontejnerskom prometu zapazili nelogičnosti i mogućnost krijumčarenja droge, a rezultirala je razbijanjem kriminalne ćelije balkanskog kartela i uhićenjem pripadnika kolumbijskog kartela.

U rujnu i prosincu 2017. uhićene su četiri osobe, dok je 7. ožujka ove godine uhićeno sedam osoba, pet hrvatskih državljana, jedan španjolski, odnosno kolumbijski državljanin i jedan nizozemski.

Uhićeni su koordinirano na području Rijeke, Zagreba, Malog Lošinja, Njemačke, Nizozemske i Slovenije. Hrvatska je već putem europskih uhidbenih naloga zatražila izručenje uhićenih u drugim zemljama.

Od početka akcije ukupno je uhićeno 13 pripadnika balkanskog i kolumbijskog narkokartela, a osim sto kilograma kokaina zaplijenjeno je 140 kilograma marihuane, 55 tisuća eura i 70-ak tisuća kutija cigarata.

Droga je bila skrivena u pravokutnim paketima, oblijepljenim gumenom vrpcom i dodatnim zaštitama kako bi se spriječila mogućnost detekcije. Metalni spremnici bili su hermetički zatvoreni, obloženi olovom i jutenom krpom. Način skrivanja droge ukazao je na visoku razinu organiziranosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene