Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pritvorenici iz "Indeksa" danas pred istražnim sucima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičeni za korupciju na zagrebačkom Sveučilištu, koji su nakon uhićenja u akciji "Indeks" zadržani u pritvoru danas će biti ispitani na zagrebačkom Županijskom sudu.

Po riječima glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića 27 osumnjičenika iz pritvora u zagrebačkom Remetincu na sud će biti dovedeno oko 11 sati, pa se dovršetak saslušanja očekuje u poslijepodnevnim satima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kraljevski debakl Sudac ponizio saudijskog princa: 'Zbrkan si, nepouzdan, beznadan i jadan!' Slika nije dostupna Očekuje se saslušanje Sud u Šapcu dobio zahtjev za izručenje Vučurevića

Zbog velikog broja osumnjičenika, ali i tri USKOK-ova istražna zahtjeva temeljem kojih su sačinjena tri sudska spisa ispitivat će ih tri istražna suca - Ratko Šćekić, Zdenko Posavec i Vanda Senta.

"Pred istražnim sucima osumnjičeni će iznositi obranu, a potom bi se trebalo odlučiti o istražnom zahtjevu", dodao je Devčić. 

>> Indeks: Istražni zahtjev protiv 69 osoba, pritvor za njih 27

>> Akcija Indeks: Puštena Mlikotin Tomić i 4 profesora, istraga proglašena tajnom

Nakon završetka protukorupcijske akcije Indeks, USKOK je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu podnio istražne zahtjeve protiv 69 osumnjičenih - 22 povezanih s Ekonomskim fakultetom i 47 s Prometnim.

Određivanje pritvora predloženo je za osumnjičenike koje se sumnjiči za počinjenje većeg broja kaznenih djela te za one za koje postoji opasnost da bi boravkom na slobodi utjecali na svjedoke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene