Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednici Ivo Josipović i Boris Tadić danas će posjetiti područje Gračaca.


Srbijanski predsjednik vratit će manastiru Krupa vjersku građu opljačkanu tijekom Domovinskog rata, a posjetit će i povratničku obitelj Marković.

Vezani članci Suri orao, ilustracija Muškarac (52) na lešine teladi stavljao otrov i tako ubio nekoliko divljih životinja, neke od njih bile su zaštićene vrste Tvornica natikača u Gračacu - 2 One su uzele stvari u svoje ruke i posao im je unatoč koronakrizi procvao: "Zadnja dva mjeseca nismo stali"

Stanovnici gračačkog kraja očekuju mnogo od obojice državnika, a naša ekipa provest će dan s njima prije dolaska dvaju predsjednika. Cijeli kraj obavlja posljednje pripreme pred dolazak dvojice uvaženih gostiju.

>> 'Ekonomija je pitanje opstanka za Srbiju i Hrvatsku'

>> Tadić: Bilo bi idealno da imamo zajedničku knjigu povijesti

'Drago mi je da dolaze, ali nisam očekivala baš dva predsjednika da mene posjete', kaže povratnica Nina Marković čija se obitelj u Deringaj vratila prije 8 godina. Država im je obnovila kuću. Pronašli su posao, a i njihovo dvoje djece prilično se dobro snašlo. 'Imali su na početku nekih malih problema, ali sada je sve u redu', objasnio je povratnik Željko Marković.

>> Tadić: Bio sam usamljen do dolaska Josipovića

>> Srbijanski mediji opširno o Tadićevom posjetu Hrvatskoj

Susjedi su im uvijek bili tu, bilo kad je u pitanju pomoć ili samo druženje. No posljedice rata još uvijek se osjećaju. 'Nedostaje staro društvo, prijatelji, oni što su bili, koji se nisu vratili', priča Željko Marković.

Čitavo selo očekuje predsjednike. Kako će sve proteći, možete doznati na našem portalu na kojem i danas pratimo predsjednike 'u stopu'.