Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavna vijest dana

Srbijanski mediji opširno o Tadićevom posjetu Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni posjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Hrvatskoj jedna je od vijesti dana o kojoj srbijanski mediji opširno izvještavaju.

Predsjednici dviju država prioritetnim su, kako se navodi u izvješćima srbijanskih medija, istaknuli rasvjetljavanje sudbina nestalih osoba, dok je nakon Tadićeva sastanka s Kosor najavljen novi trilateralni sastanak Hrvatske, Srbije i Slovenije u Beogradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U pratnji ministra Kotromanovića FOTO Milanović posjetio Hrvatsku ratnu mornaricu! Slika nije dostupna Zagreb u kolekciji 'Guide Capital(es) Strani i domaći turisti nahrupili u Zagreb - travanj oborio rekorde posjećenosti

Srbijanska državna televizija RTS prenosi kako su predsjednici Srbije i Hrvatske ocijenili da je postignut napredak u rješavanju problema povratka izbjeglih i njihova stambenog pitanja te da su zaključili kako će u ubuduće prioritet dviju država biti rasvjetljavanje sudbina nestalih.

>> 'Ekonomija je pitanje opstanka za Srbiju i Hrvatsku'

>> Tadić: Bilo bi idealno da imamo zajedničku knjigu povijesti

Tijekom svog prvog službenog posjeta Hrvatskoj Tadić je, konstatirajući kako je između dviju država bilo nesporazuma, ratnih razaranja i žrtava, upućene isprike ocijenio iznimno značajnim korakom za njihove ukupne odnose, prenosi RTS na svom službenom internetskom portalu.

Portal B92 izvješćuje kako je srbijanski predsjednik posjetio Hrvatsku tri puta u manje od godinu dana, te da je, nakon zajedničkog boravka u Opatiji i Vukovaru, predsjednik Josipović ugostio Tadića u svojoj rezidenciji na Pantovčaku.

Kako javlja agencija Beta, premijerka Kosor i predsjednik Tadić nakon sastanka u hrvatskoj vladi izjavili su da postigli politički dogovor o načelima na kojima će se temeljiti trajno rješenje stambenog zbrinjavanja srbijanskih izbjeglica iz Hrvatske.

'Ovaj posjet je ohrabrujući za stabilnost u regiji'

U sljedećim mjesecima će, kako su najavili Kosor i Tadić, njihovi suradnici i stručnjaci raditi na organiziranju međunarodne donatorske konferencije u svrhu trajnog rješenja stambenog pitanja izbjeglih, navodi Beta.

Agencija Tanjug prenosi reakcije zastupnika vladajuće većine u Skupštini Srbije, u kojima se Tadićev dvodnevni posjet Hrvatskoj ocjenjuje iznimno značajnim za poboljšanje odnosa između dviju zemalja i stabilnost u regiji.

Predsjednica srbijanskog parlamenta Slavica Đukić Dejanović sastanak dvojice predsjednika ocijenila je ohrabrujućim za stabilnost u susjedstvu, pohvalivši ih što rade za sadašnjost i budućnost te rješavaju bitna pitanja radi boljeg života građana obeju država. Oporbene Srpska radikalna stranka i Nova Srbija, kako dodaje Tanjug, Tadićev posjet Zagrebu ocijenile su protivnim srbijanskim interesima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene