Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rano jutros oko četiri sata izbio je veliki požar kod Primoštena. Izgorio je privatni autokamp, a vatra se spustila do kuća.


Dojavu o požaru vatrogasci su dobili u 4 sata, a na gašenje su odmah upućene zračne snage, vatrogasci iz Divulja i Šibenika te županijske vatrogasne snage koje nastoje spriječiti da požar ne zahvati kuće.

Vezani članci Posljedice potresa u Banovini - 2 Kad će se život na Banovini barem malo normalizirati? "Bojimo se raditi, bojimo se biti doma, svugdje nam je isto" Temelji Njihovi temelji ne bi preživjeli ni manji potres, morat će ozbiljno porazgovarati s majstorima

Ugrožena su naselja Šparadići i Bila, pa je jutros počela evakuacija stanovništva.

U požaru je izgorio privatni autokamp, jedno vatrogasno vozilo, a prilikom gašenja dimom su se lakše otrovala dvojica vatrogasaca, dok je jedan bračni par zadobio manje opekline te je prevezen u Hitnu pomoć u Šibeniku.

>> Požari na dubrovačkom području podmetnuti, piroman pobjegao

>> Turisti gase požar

Za sada se ne zna koliku površinu je zahvatio požar u kojemu gori šuma, makija i trava.

Dionica Jadranske magistrale (D8) između Šibenika i Primoštena ponovno je otvorena za promet, a vozila se na kratkoj dionici između Primoštena i Šparadića propuštaju naizmjenice.

Od 4,30 zbog požara je na tom dijelu Jadranska magistrala bila zatvorena za promet koji je preusmjeren na državnu cestu D58 Šibenik-Boraja-Trogir-Split.

Požar gasi 150 vatrogasaca iz javne vatrogasne postrojbe Šibenik i svih mjesnih DVD-a sa šibenskog područja, a od 6,30 sati uključila su se i tri kanadera, helikopter i air-traktor. 

Uz požar kod Primoštena i dalje su, već četvrti dan, aktivni požari kod mjesta Muć na brdu Moseč te kod Udbine na području Srednje Gore i Kurjaka.

Požar na otoku Žutu na Kornatima, koji je izbio jučer poslijepodne, lokaliziran je sinoć iza 21 sat, a nešto prije ponoći pod nadzor je stavljen i požar kod mjesta Korošce-Dugobabe u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Pod nadzorom su i požari kod Dicma u blizini vojarne Kukuzovac te kod mjesta Sitno Gornje-Žrnovnica-Mihanovići, a ni na požarištima u pograničnim područjima sa BiH i Crnom Gorom više nema otvorenog plamena.