Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vatra 'progutala' kamp, stanovništvo evakuirano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rano jutros oko četiri sata izbio je veliki požar kod Primoštena. Izgorio je privatni autokamp, a vatra se spustila do kuća.

Dojavu o požaru vatrogasci su dobili u 4 sata, a na gašenje su odmah upućene zračne snage, vatrogasci iz Divulja i Šibenika te županijske vatrogasne snage koje nastoje spriječiti da požar ne zahvati kuće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Naselje Autoput Završila istraga, policija nije otkrila tko je srušio romsko naselje uz Dravu Slika nije dostupna Vatra prijetila i kućama Na gašenju požara lakše ozlijeđena tri vatrogasca

Ugrožena su naselja Šparadići i Bila, pa je jutros počela evakuacija stanovništva.

U požaru je izgorio privatni autokamp, jedno vatrogasno vozilo, a prilikom gašenja dimom su se lakše otrovala dvojica vatrogasaca, dok je jedan bračni par zadobio manje opekline te je prevezen u Hitnu pomoć u Šibeniku.

>> Požari na dubrovačkom području podmetnuti, piroman pobjegao

>> Turisti gase požar

Za sada se ne zna koliku površinu je zahvatio požar u kojemu gori šuma, makija i trava.

Dionica Jadranske magistrale (D8) između Šibenika i Primoštena ponovno je otvorena za promet, a vozila se na kratkoj dionici između Primoštena i Šparadića propuštaju naizmjenice. Od 4,30 zbog požara je na tom dijelu Jadranska magistrala bila zatvorena za promet koji je preusmjeren na državnu cestu D58 Šibenik-Boraja-Trogir-Split.

Požar gasi 150 vatrogasaca iz javne vatrogasne postrojbe Šibenik i svih mjesnih DVD-a sa šibenskog područja, a od 6,30 sati uključila su se i tri kanadera, helikopter i air-traktor. 

Uz požar kod Primoštena i dalje su, već četvrti dan, aktivni požari kod mjesta Muć na brdu Moseč te kod Udbine na području Srednje Gore i Kurjaka.

Požar na otoku Žutu na Kornatima, koji je izbio jučer poslijepodne, lokaliziran je sinoć iza 21 sat, a nešto prije ponoći pod nadzor je stavljen i požar kod mjesta Korošce-Dugobabe u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Pod nadzorom su i požari kod Dicma u blizini vojarne Kukuzovac te kod mjesta Sitno Gornje-Žrnovnica-Mihanovići, a ni na požarištima u pograničnim područjima sa BiH i Crnom Gorom više nema otvorenog plamena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene