Obavijesti Video Pretražite Navigacija
radovi dobro napreduju

Više od 4 godine od potresa obnova u centru Zagreba: "Negdje se tom tunelu nazire kraj pa nam je svima lakše"

Aktualno Galerija Rene Medvešek i Anja Perković Rene Medvešek i Anja Perković Foto: DNEVNIK.hr Rene Medvešek, predstavnik stanara Rene Medvešek, predstavnik stanara Foto: DNEVNIK.hr Anja Perković, reporterka Nove TV Anja Perković, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Obnova zgrada - 1 Obnova zgrada - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Obnova zgrada - 2 Galerija 1/8 >>
Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja i graditeljstva Branko Bačić obišao je gradilišta na kojima se provodi obnova i izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća te jedne višestambene zgrade u centru Zagreba, koje su stradale u potresu prije gotovo četiri godine. Rekao je kako je do sada obnovljeno 2900 zgrada i obiteljskih kuća te 414 zgrada javne namjene, dok se trenutačno u gradu obnavlja gotovo 400 zgrada i obiteljskih kuća.

S jednim od predstavnika stanara koji su konačno krenuli u obnovu razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

Predstavnik stanara jedne zgrade u Ilici, Rene Medvešek, kaže kako se krenulo s konkretnom obnovom i da radovi dobro napreduju.

"Negdje se tom tunelu nazire kraj pa nam je svima lakše", rekao je.

Medvešek se nada da će se svi stanari moći vratiti u svoje stanove. "Moramo urediti zidove, oličiti ih, vratiti u funkciju. To je na nama, dok konktruktivnu obnovu snosi država, iako smo i mi morali dići kredit", rekao je.

Medvešek dodaje kako je: "rok kraj iduće godine i tad bi se svi trebali vratiti. Imamo oko 18 obitleji, 18 stambenih prostora i još nekoliko poslovnih".

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene