Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao u filmu

Policija uhvatila jednog krijumčara, a drugi im pobjegao nakon policijske potjere

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Primorsko-goranska policija izvijestila je da je u srijedu priveden državljanin Sirije zbog sumnje da je ilegalno prokrijumčario nekoliko osoba na prostor Republike Hrvatske. Također tragaju za još jednom osobom koja je pobjegla nakon automobilske potjere.

Primorsko-goranska policija izvijestila je da je državljanin Sirije zaustavljen je u srijedu u popodnevnim satima na autocesti A6 u automobilu talijanske registracije, a u vozilu se osim njega nalazilo još devet stranih državljana koji su ilegalno ušli na prostor RH. Nakon kriminalističkog istraživanja, Sirijac je prijavljen te pritvoren.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik prvi put ovakva mjera Dodikova policija zabranila obilježavanje Dana državnosti BiH

Istoga dana u večernjim satima, na području Vrbovskog, policija je pokušala sirenama zaustaviti osobni automobil mađarskih tablica, no vožač tog auta je zanemario policijska upozorenja te nastavio voziti. Došavši do naplatne postaje na autocesti, vožač se nije zaustavio već je vozilom oštetio rampu i nastavio voziti prema Delnicama.

U Delnicama je isti vožač prouzročio prometnu nesreću sudarivši se s automobilom delničke registracije kojim je upravljala druga osoba, koja, srećom, nije ozljeđena. Vozač se potom zabio i u parkirani auto nakon čega je izašao iz svojeg automobila te pobjegao s još dva muškarca koji su se nalazili u vozilu.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković - 5 Aktualne teme Plenković: "Prosvjed svinjogojaca je orkestriran od strane nekoliko oporbenih stranaka, žele političku vidljivost"

U napuštenome automobilu policajci su zatekli još tri muškaraca, sva trojica su ilegalno boravili u Hrvatskoj. Dvojica muškaraca koji su prethodno napustili automobi  pronađeni su sat vremena kasnije u blizini Delnica.

Policija još traga za odbjeglim vozačem, dok prema stranim državljanima provodi postupak Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene