Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovako će to izgledati

Dužni ste i želite novi početak? Evo što morate učiniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dužni ste i želite novi početak - ovako će to izgledati.

Prilika za novi početak - ili potez očajnika. Kako god, ako se već odlučite na osobni bankrot, država postaje vaš gospodar. dobit ćete svog osobnog stečajnog upravitelja, kojemu ćete morati dati i ključeve stana i ključeve automobila, čak i mobitel. zauzvrat, država će vam dati onoliko koliko vam treba, da biste izgurali mjesec.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najviše zahtjeva u Zagrebu Više od tisuću zahtjeva za pokretanje postupaka koji prethode osobnom bankrotu Slika nije dostupna GOST DNEVNIKA NOVE TV Kolakušić ima rješenje: Samo ovom izmjenom broj ovrha bi se prepolovio!

Koliko će to biti - odredit će sud. Minimalac će biti 800 kuna. U postupak će moći ući oni građani koji 3 mjeseca ne uspijevaju platiti dugove ukupno veće od 30 tisuća kuna. Država će im rasprodati imovinu i tako namiriti vjerovnike. U program mogu i oni koji nemaju nikakvu imovinu.

'Mi dajemo mogućnost potrošaču koji nema imovine da se isti dan otvori i zatvori stečaj, što znači da ja nemam imovinu, dužan sam milijun kuna, i kad to sud utvrdi ja to neću morat platit', kaže ministar Orsat Miljenić.

Tko će i pod kojim uvjetima moći proglasiti osobni bankrot?

Kada program krene, da biste se prijavili, dovoljno će biti otići u jednu od poslovnica Fine. Tamo ćete obaviti savjetovanje i popisat će vam se svi dugovi i imovina. O svemu razmišlja i gospođa Sonja, samo joj se ne sviđa opcija u kojoj netko drugi vodi njezine financije.

'Pa to mi je bezveze jer ja znam najbolje kak mogu raspolagat s novcima, kak će mi neko raspolagat, i koliko ja moram potrošit, to mi je čudno', kaže Sonja Ognjačević, građanka u blokadi.

Čudno je i, kažu u Udruzi blokiranih, to što možete ostati i bez jedine nekretnine u kojoj stanujete. Ako ne možete drugačije vratiti dug, i ona ide na prodaju. 'Pa se može dogoditi teoretski da zbog duga od 50 kuna ostanete bez svega što ste imali. Da li je to dobar početak ili ne j bi radije preskočio taj početak da počnem bez ičeg', kaže Sarajko Baksa iz Udruge Blokirani.

Program kreće krajem godine. U bankrot ulazite isključivo svojom voljom, i da se iz njega izvučete, imat ćete od jedne do pet godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene