Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalna samouprava

Prijevremeni izbori u nekoliko općina i gradova: "Ne obećavati, nego raditi!"

Aktualno Galerija Prijevremeni izbori u Varaždinu - 4 Prijevremeni izbori u Varaždinu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prijevremeni izbori u Varaždinu - 3 Prijevremeni izbori u Varaždinu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prijevremeni izbori u Varaždinu - 1 Prijevremeni izbori u Varaždinu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prijevremeni izbori u Varaždinu - 2 Galerija 1/4 >>
U Varaždinu i Čabru te općinama Kali i Kukljica na Ugljanu građani su izašli na prijevremene izbore za gradska, odnosno općinska vijeća.

Na izbore su morali jer ni jedna od tih jedinica lokalne samouprave nije usvojila proračun ni odluku o privremenom financiranju.

Najviše birača do 16:30 odazvalo se u općini Kukljica, zatim gradu Čabru. Slijedi općina Kali, a izlaznost je 21,59 posto bila u Varaždinu.

Pročitajte i ovo Nova izborna pravila - 3 Još u nastajanju Po kojim ćemo pravilima glasati u idućoj, superizbornoj godini? "HDZ pokušava napraviti izborni inženjering"

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Kršenje predizborne šutnje Kaos uoči izbora: Ako ćemo isti dan birati europarlamentarce i saborske zastupnike, moglo bi biti problema

A što kažu Varaždinci koji su svoje biračko pravo iskoristili?

 

Anica iz Varaždina kaže da je to njezina dužnost, a na pitanje što bi voljeli popraviti u gradu, odgovara "Puno toga. Ne obećavati, nego raditi!"

Njezin sugrađanin Mirko kaže kako njega u gradu "sve smeta!". Nedjeljko pak kaže kako za penzionere sve funkcionira, "Dobivamo redovito mirovinu", kaže, ali uskrsnicu nisu. "Ako nam ne budu ni dali, a bože dragi".

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene