Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši predsjednik Republike Ivo Josipović prije odlaska s dužnosti odlikovao je većinu članova svoga Ureda, kao i ljude iz protokola, osiguranja, vozače i tajnice.


Redom Ante Starčevića za osobiti doprinos u izgradnji suverene hrvatske države i promociju interesa Republike Hrvatske u svijetu, Josipović je tako odlikovao bivšu šeficu protokola Petru Furdek, glavnu tajnicu Ureda Mirjam Katulić, predstojnika Ureda Vitu Turšića te pročelnicu svoga kabineta Danicu Juričić-Spasović.

Vezani članci Slika nije dostupna Osuđena trojica Kalmetinih suoptuženika: Sapunar mora vratiti 5,8 milijuna, Premilovac više od 4 milijuna kuna, Berketu blokiran devizni račun Slika nije dostupna Tko su ljudi koji će voditi najmoćniju zemlju svijeta?

Isto su odlikovanje dobili i savjetnik za obranu Zlatko Gareljić, pročelnik Vojnog kabineta Ivica Kinder, savjetnica za europske i međunarodne poslove Mirjana Mladineo, savjetnica za gospodarstvo i sektorske politike EU-a Tamara Obradović-Mazal, savjetnik za nacionalnu sigurnost Saša Perković, savjetnik za unutarnju politiku Siniša Tatalović i savjetnica za vanjsku politiku Romana Vlahutin.

Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića, za osobite i višegodišnje zasluge za kulturu te njeno promicanje u Hrvatskoj i u svijetu, Josipović je odlikovao savjetnicu za društvene djelatnosti Zrinku Vrabec-Mojzeš i njenu zamjenicu Maju Kocijan.

Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića, za osobite i višegodišnje zasluge za gospodarstvo te njeno promicanje u Hrvatskoj i u svijetu, odlikovao je svoju tajnicu za gospodarsku suradnju Helenu Kasanić, a savjetnica za znanost, visoko obrazovanje i vjerske zajednice Ankica Marinović odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića, za osobite i višegodišnje zasluge za znanost te njeno promicanje u Hrvatskoj i u svijetu.

Josipović aktivirao pravo na naknadu kako bi izbjegao burzu

Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Hrvatske i iskazani samoprijegor i osobite zasluge u radu svojih savjeta i drugih tijela Josipović je odlikovao specijalnog savjetnika Izeta Aganovića, povjerenika za vjerske zajednice Stephena Nikolu Bartulicu, pomoćnika savjetnika za unutarnju politiku Vladimira Lončarevića, pomoćnicu savjetnice za društvene djelatnosti Ivanu Kovačević, povjerenika za branitelje Vinka Kovačića, povjerenicu za osobe s invaliditetom Vesnu Škulić i povjerenika za sport Branka Tušeka.

Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Hrvatske i iskazani samoprijegor u radu svoga Ureda Josipović je odlikovao pročelnika odjela za informatiku Zdravka Galića, djelatnika svog neposrednog osiguranja Darka Kovačevića, pomoćnicu pročelnika odjela za predstavke, pritužbe i pomilovanja Sandru Krvavicu, pročelnika odjela za tehničke i pomoćne poslove Milodraga Pralasa, djelatnicu protokola Širin Serdarević, djelatnu vojnu osobu Željku Ban-Vinković te djelatnika u odjelu za pravne i kadrovske poslove Josipa Prgometa.

Spomenicom domovinske zahvalnosti, za časnu i uzornu službu, odlikovao je, pak, više policajaca, fotografa, vozača, prevoditeljicu, zaposlenike u protokolu te pomoćnicu savjetnika za vanjsku politiku Leu Šiljak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook