Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuga na Pagu

Prijatelj ubijenog hrvatskog lovca: "Dočekao je nažalost najružniji kraj, poginuo je od onoga što je naviše volio"

Lav (Foto: Arhiva/AFP)
Lav (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Vijest o smrti poznatog i strastvenog paškog lovca Pere Jelinića (75) zatekla je i sve njegove kolege i prijatelje u Hrvatskoj. Međutim, uzrok njegove smrti tijekom lova na lavove u Južnoafričkoj Republici i dalje se istražuje i nije poznat.

Da je ubijeni lovac Pero Jelinić (75) s Paga dugo planirao svoju bogatu lovačku karijeru okruniti i trofejem lava, priča za portal 057info njegov dugogodišnji prijatelj Slavko Pernar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stvara se novo neprijateljstvo? Južnoafrička Republika optužila Izrael za genocid, on uzvratio: "Vi surađujete s terorističkom skupinom" Božićno-novogodišnji koncert u Imotskom Postoji objašnjenje Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani se prestravili: "Ne znam je li itko u Hrvatskoj napravio tako nešto"

"Bio je strastveni lovac na krupnu i sitnu divljač, i u toj potrazi obišao je veći dio svijeta. Posljednjih godinu dana dao je svoj hotel u zakup baš kako bi se posvetio stvarima koje je planirao ostvariti i uživao je u zasluženoj mirovini. Dočekao je nažalost najružniji kraj - poginuo je od onoga što je naviše volio", kaže Pernar.

Jelinić, koji je bio dugogodišnji član lokalnog Lovačkog društva Kamenjarka i vlasnik jednog hotela-restorana, među prijateljima i kolegama bio je omiljen, ističe Pernar.

"Njegov ured, lovačka sala bila je puna trofeja, kapitalnih primjeraka jelena, medvjeda, svega što se moglo uloviti u Hrvatskoj i Europi. U toj je prostoriji primao prijatelje", rekao je Pernar.

Dodao je i da je Jelinić za svoju dob bio iznimno vitalan te da mu odlazak u Afriku, u lov na lavove nije predstavljao fizički problem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene