Lav (Foto: Arhiva/AFP)
Lav (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP

Vijest o smrti poznatog i strastvenog paškog lovca Pere Jelinića (75) zatekla je i sve njegove kolege i prijatelje u Hrvatskoj. Međutim, uzrok njegove smrti tijekom lova na lavove u Južnoafričkoj Republici i dalje se istražuje i nije poznat.


Da je ubijeni lovac Pero Jelinić (75) s Paga dugo planirao svoju bogatu lovačku karijeru okruniti i trofejem lava, priča za portal 057info njegov dugogodišnji prijatelj Slavko Pernar.

Vezani članci Omikron, ilustracija Omikron donio četvrti val: Južnoafrička Republika ipak jača pripravnost bolnica zbog porasta zaraženih Ilustracija Identificirana nova varijanta virusa COVID-19: Ima velik broj mutacija, munjevito se širi, posebno među mladima

"Bio je strastveni lovac na krupnu i sitnu divljač, i u toj potrazi obišao je veći dio svijeta. Posljednjih godinu dana dao je svoj hotel u zakup baš kako bi se posvetio stvarima koje je planirao ostvariti i uživao je u zasluženoj mirovini. Dočekao je nažalost najružniji kraj - poginuo je od onoga što je naviše volio", kaže Pernar.

Jelinić, koji je bio dugogodišnji član lokalnog Lovačkog društva Kamenjarka i vlasnik jednog hotela-restorana, među prijateljima i kolegama bio je omiljen, ističe Pernar.

"Njegov ured, lovačka sala bila je puna trofeja, kapitalnih primjeraka jelena, medvjeda, svega što se moglo uloviti u Hrvatskoj i Europi. U toj je prostoriji primao prijatelje", rekao je Pernar.

Dodao je i da je Jelinić za svoju dob bio iznimno vitalan te da mu odlazak u Afriku, u lov na lavove nije predstavljao fizički problem.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju