Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europski parlament danas je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu velikom većinom glasova prihvatio rezoluciju o Hrvatskoj u kojoj se 2009. spominje kao godina kada bi Parlament mogao dati pristanak na ulazak Hrvatske u EU-u.


"Hrvatska bi trebala učiniti sve kako bi provela potrebne reforme s ciljem da se pregovori završe na vrijeme kako bi Europski parlament dao svoj pristanak prije sljedećih europskih parlamentarnih izbora u lipnju 2009. godine", kaže se u rezoluciji. 

Vezani članci Slika nije dostupna Zadnji dan izbora za Europski parlament Slika nije dostupna FOTO: Beba u Europskom Parlamentu

U rezoluciji se Hrvatska pohvaljuje za dosad postignuti napredak u pristupnom procesu. 

>> Mesić nije iznenađen 2009. kao godinom ulaska u EU

Ističe se da je temeljita reforma državne uprave, pravosuđa i policije nužni uvjet za dostizanje standarda potrebnih za članstvo u EU-u.

U dokumentu se izražava potpora Vladi i oporbi na njihovim naporima da unatoč izbornoj godini donesu potrebne, iako teške odluke u području politike tržišnog natjecanja i državnih potpora, jer će od tih odluka korist imati svih hrvatski građani.

Glasovanje je obavljeno ručno, a budući da je uvjerljiva većina
glasovala za rezoluciju, glasovi se nisu prebrojavali.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju