Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasuje se u 19 država

Zadnji dan izbora za Europski parlament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Birališta na izborima za Europski parlament otvorena su u nedjelju u 19 zemalja, među kojima najprije u Bugarskoj, a potom i u Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Poljskoj te u ostalih 14 država u kojima se glasuje danas.

U četiri dana glasovanja, od 4. do 7. lipnja, 388 milijuna ljudi bilo je pozvano da izabere 736 zastupnika Europskog parlamenta. Dosad su već završeni izbori u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Irskoj, Češkoj, na Malti, u Slovačkoj, Latviji i na Cipru. U nedjelju se glasuje u Austriji, Belgiji, Bugarskoj, Danskoj, Estoniji, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Litvi, Luksemburgu, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Švedskoj.

Pročitajte i ovo Glasovanje izvan Hrvatske - 5 11. izborna jedinica Birači izvan Hrvatske: "Putovala sam dva sata, ali htjela sam glasati, volim Hrvatsku" Sva birališta uredno su otvorena Otvorena biračka mjesta Stigli prvi prigovori, iz DIP-a poručuju: "Ako se biračima ovo dogodi, moći će glasati - uz dodatan korak"

Talijani danas glasuju drugi dan. Analitičari prognoziraju nizak odaziv i uspjeh euroskeptičnih stranaka s lijeve i s desne strane političkog spektra. Po europskim pravilima, nikakvi službeni rezultati ne smiju biti pušteni u javnost prije zatvaranja i posljednjeg birališta u EU u 22 sata po srednjoeuropskom vremenu.

(Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene