Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrtka SPORT B d.o.o. odustala je od koncesije za plažu Zlatni rat u Bolu na Braču, objavili su u priopćenju.


Tvrde da su medijski i politički pritisci te neutemeljeni otpor lokalne zajednice prema njihovoj tvrtki doveo u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području, zbog čega nisu spremni sklopiti ugovor o koncesiji "osim ukoliko se, prethodno, situacija ne stabilizira".

Vezani članci Slika nije dostupna Nakon noćnog sastanka u Vladi Plenković povlači Ževrnju iz utrke za župana? Slika nije dostupna Prosvjed na Bolu zbog koncesije: "Zlatni rat je naš makar ležali cijelo ljeto i ne micali se"

"Naša ponuda je utemeljena isključivo na gospodarskim kriterijima, čime štitimo javni interes daleko bolje od onih koji neargumentirano "svojataju" javno dobro i to bez plaćanja adekvatne naknade", stoji u priopćenju tvrtke SPORT B.

"Nadamo se da će, u budućnosti, o ovako važnim pitanjima, odluku donositi struka, rukovodeći se propisanim kriterijima, a ne "ulica" ni politički centri moći, bez argumenata, budući da je otvoreni, razvojni i savjesni pristup potencijalnim investitorima, ma tko oni bili, jedini koji je moguć, ukoliko je cilj stvaranje transparentnog, naprednog i civiliziranog društva", kaže se u priopćenju.

Podsjetimo, nakon što je prošlog utorka Skupštine Splitsko-dalmatinske županije donijela odluku o davanju koncesije za gospodarsko korištenje plaže Zlatni rat u Bolu na Braču, premijer Andrej Plenković je naložio Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture žurno provođenje upravnog nadzora.

"Cilj je upravnog nadzora utvrditi zakonitost i pravovaljanost postupka dodjele koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja plaže za obavljanje turističkih, trgovačkih i ugostiteljskih djelatnosti na dijelu k.o. Bol, predio Zlatni rat, Općina Bol", poručili su tada iz Vlade.