Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG "POLITIČKOG PRITISKA"

Preokret: Tvrtka SPORT B odustala od koncesije za Zlatni rat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka SPORT B d.o.o. odustala je od koncesije za plažu Zlatni rat u Bolu na Braču, objavili su u priopćenju.

Tvrde da su medijski i politički pritisci te neutemeljeni otpor lokalne zajednice prema njihovoj tvrtki doveo u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području, zbog čega nisu spremni sklopiti ugovor o koncesiji "osim ukoliko se, prethodno, situacija ne stabilizira".

Pročitajte i ovo Ilustracija nevjerojatan razlog "Dokaz da ljubav može boljeti": Došla u bolnicu zbog boli u grudima pa iznenadila doktore Ivana Marković, gradonačelnica Supetra Može li bizarnije od ovoga? Koncesije na Bolu dodjeljuju po kriteriju najbržeg prsta: "Nenormalno je da se ovako upravlja pomorskim dobrom"

"Naša ponuda je utemeljena isključivo na gospodarskim kriterijima, čime štitimo javni interes daleko bolje od onih koji neargumentirano "svojataju" javno dobro i to bez plaćanja adekvatne naknade", stoji u priopćenju tvrtke SPORT B.

"Nadamo se da će, u budućnosti, o ovako važnim pitanjima, odluku donositi struka, rukovodeći se propisanim kriterijima, a ne "ulica" ni politički centri moći, bez argumenata, budući da je otvoreni, razvojni i savjesni pristup potencijalnim investitorima, ma tko oni bili, jedini koji je moguć, ukoliko je cilj stvaranje transparentnog, naprednog i civiliziranog društva", kaže se u priopćenju.

Podsjetimo, nakon što je prošlog utorka Skupštine Splitsko-dalmatinske županije donijela odluku o davanju koncesije za gospodarsko korištenje plaže Zlatni rat u Bolu na Braču, premijer Andrej Plenković je naložio Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture žurno provođenje upravnog nadzora.

"Cilj je upravnog nadzora utvrditi zakonitost i pravovaljanost postupka dodjele koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja plaže za obavljanje turističkih, trgovačkih i ugostiteljskih djelatnosti na dijelu k.o. Bol, predio Zlatni rat, Općina Bol", poručili su tada iz Vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene