Preminuo je 35-godišnji pravnik kojeg je u Centru za socijalnu skrb Đakovo teško ranio korisnik tog centra prošlog tjedna.

Galerija


Nakon više od tjedan dana borbe za život preminuo je mladić kojeg je u đakovačkom Centru za socijalnu skrb teško ranio korisnik tog centra, potvrdili su za DNEVNIK.hr iz KBC-a Osijek.

Vezani članci Počelo suđenje Andriji Drežnjaku za ubojstvo socijalne radnice i pravnika - 4 Presuda đakovačkom ubojici: Andrija Drežnjak osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva pravnika i djelatnice Centra za socijalnu skrb Počelo suđenje Andriji Drežnjaku za ubojstvo socijalne radnice i pravnika - 1 Potresno svjedočenje na suđenju za ubojstvo socijalne radnice i pravnika u Đakovu, sestra ubijene u suzama: "Rekli su mi da je moja Blaža mrtva..."

''Unatoč poduzetim opsežnim mjerama intenzivnog liječenja, obavještavamo Vas kako je pacijent danas preminuo. Ovim putem izražavamo našu najiskreniju sućut njegovoj obitelji i kolegama'', kazali su iz ravnateljstva te bolnice.

Podsjetimo, korisnik (61) Centra u Đakovu je s oružjem ušao u prostorije Centra i ubio socijalnu radnicu, a teško je ranio 35-godišnjeg pravnika. Nakon pucnjave je pobjegao, a policija ga je istog dana ulovila na području Đakova. Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor i prijeti mu dugogodišnja kazna zatvora.

Nakon tog užasnog događaja smijenjen je načelnik PP Đakovo. Istražitelji su utvrdili da je policija u Đakovu sredinom svibnja primila pisanu obavijest iz Centra o čestim dolascima ubojice i njegova oca u Centar, kao i o tome da su bili agresivni. Zbog toga i zbog nastale tragedije pokrenut je postupak protiv četvorice policijskih službenika Policijske postaje Đakovo, a načelnik postaje Rudolf Kolarić odmah je udaljen s dužnosti.

Policija ima poveći kriminalni dosje o 61-godišnjaku. Tereti ga se za nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari (pravomoćna presuda 5 mjeseci zatvora, uvjetno 2 godine), Općeopasna radnja izazivanjem požara (10 mjeseci zatvora, uvjetno 3 godine) Nasilničko ponašanje u obitelji (4 dana zatvora), Tjelesna ozljeda (4 mjeseca zatvora, uvjetno jedna godina). Ubojica dosad nije odslužio zatvorsku kaznu ni za jedno od navedenih kaznenih djela.

Pucnjava u đakovačkom Centru za socijalnu skrb otvorila je brojna pitanja o sigurnosti i zaštiti socijalnih radnika.

Budući ministar Malenica: "Učinit ću sve da se odluka Ustavnog suda primijeni"