Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODRŽAO BROJNE SASTANKE

Premijer Plenković u Davosu razgovarao s čelnicima OECD-a, EIB-a, Googlea...

Andrej Plenković u Davosu - 7
Andrej Plenković u Davosu - 7 Vlada RH
Aktualno Galerija Premijer Plenković u Davosu - 1 Premijer Plenković u Davosu - 1 Foto: Vlada RH Premijer Plenković u Davosu - 2 Premijer Plenković u Davosu - 2 Foto: Vlada RH Premijer Plenković u Davosu - 3 Premijer Plenković u Davosu - 3 Foto: Vlada RH Premijer Plenković u Davosu - 4 Premijer Plenković u Davosu - 4 Foto: Vlada RH +9 Premijer Plenković u Davosu - 5 Galerija 1/14 >>
Premijer Andrej Plenković održao je u četvrtak brojne bilateralane susrete na marginama Svjetskog gospodarskog foruma (WEF) u Davosu, među ostalima s glavnim tajnikom OECD-a, predsjednikom Europske investicijske banke, šefom Googlea i šeficom Visa Europe.

Premijer je objavio na Twitteru da se sastao s Wernerom Hoyerom, čelnikom Europske investicijske banke (EIB), koja je "dosad kroz zajmove u javni i privatni sektor Hrvatske usmjerila sedam milijardi eura".

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

"Razgovaramo o projektnoj suradnji, kao i globalnim financijskim izazovima", stoji u tvitu.

 

 

Premijer se u Davosu sastao i s predstavnicima organizacije Global Citizen, čije aktivnosti, kako je napisao, Hrvatska nastavlja snažno podupirati.

 

 

Na susretu s glavnim tajnikom Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Mathiasom Cormannom razgovarao je o pristupanju Hrvatske kao završnom strateškom koraku integracije u krug najrazvijenijih zemalja. "Razmijenili smo mišljenja i o ekonomskoj situaciji u Europi te naporima za prevladavanje energetskih i inflacijskih pritisaka."

Plenković se sastao i s predsjednikom Googlea za globalne poslove Kentom Walkerom i čelnicom Visa Europe Charlotte Hogg, s kojima je razgovarao o potencijalnoj suradnji i ulaganjima.

S azerbajdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevom razgovarao je o daljnjem jačanju odnosa Hrvatske i Azerbajdžana, s naglaskom na energetsku i gospodarsku suradnju.

Sastao se i s predsjednicom Europskog parlamenta Robertom Metsolom.

"Zahvalni smo Europskom parlamentu na potpori pristupanju Hrvatske u Schengen i eurozonu. Razgovaramo o nastavku pomoći Ukrajini, europskom putu jugoistoka Europe te zelenoj i digitalnoj tranziciji", napisao je premijer na Twitteru.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene