Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSUDA I MVP-A

Premijer Plenković osudio rusko priznanje separatista: "Izražavamo solidarnost sa Zelenskijem i ukrajinskim narodom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osudili su rusko priznanje samoproglašenih ruskih republika na istoku Ukrajine.

MVEP u objavi na Twitteru navodi da takav potez ruskog predsjednika Vladimira Putina "krši ukrajinski teritorijalni integritet, međunarodno pravo, Sporazume iz Minska i potkopava diplomatsko rješenje" krize.

"Čvrsti smo u podršci ukrajinskom suverenitetu", naglašavaju u MVEP-u.

Hrvatska je u nizu zapadnih zemalja koje su u ponedjeljak snažnom osudom reagirale na rusko priznanje i optužile Vladimira Putina za kršenje međunarodnog prava i ukrajinskog suvereniteta.

 

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon potpisivanja priznanja VIDEO Putin se u dramatičnom obraćanju dotaknuo i Hrvatske: Pogledajte što je rekao

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAPETOSTI RASTU Visoki predstavnik EU-a Borrell najavio sankcije protiv Rusije zbog priznanja odmetnutih ukrajinskih regija

Premijer Andrej Plenković na Twitteru je napisao da Hrvatska osuđuje rusko priznanje.

"Osuđujemo rusko priznanje samoproglašenih regija Donjecka i Luhanska koje predstavlja kršenje međunarodnog prava i teritorijalne cjelovitosti #Ukraine. Zajedno s partnerima EU-a, izražavamo solidarnost sa Zelenskijem i ukrajinskim narodom."

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene