Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer u posjetu Hvaru

Plenković o reakcijama iz Srbije zbog Tesle na euru: ''Mogu imati svoj stav, ali nemaju utjecaj. Nikoga nikome ne uzimamo''

Premijer Andrej Plenković završava dvodnevni posjet otoku Hvaru. Obišao je radove na aglomeraciji Jelsa-Vrboska-Stari Grad.

Drugog dana radnog posjeta na Hvaru premijer Andrej Plenković obišao je radove na izgradnji aglomeracije Jelsa-Vrboska-Stari Grad.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Uoči procesije na Hvaru Stranci prijeti kazna: Plenković komentirao problem s HDZ-ovim listama Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno"

Dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao objavu DORH-a, koji je napad na Markovu trgu okarakterizirao kao terorizam.

''Čim sam vidio snimku, znao sam da je riječ o snažnom momentu u kojem se dva puta vraćao, dva puta pucao po hrvatskoj Vladi, po hrvatskim policajcima i teško ranio jednog. Riječ je o mladom čovjeku od 22 godine. Ne može se drugačije okarakterizirati nego kao terorizam jer je riječ o napadu na instituciju.

Teško mi je vjerovati da bi se netko mlad, bez životnog iskustva i ničim izazvan upustio u takav pothvat. Mislim da treba napraviti dodatne napore i vidjeti tko su ljudi koji su utjecali na tako mladog čovjeka, indoktrinirali ga i doveli u fazu njihova promišljanja. Mislim da on nije sam izradio oružje koje je koristio niti je sam učio pucati, niti je imao takav odlučni moment jer se vidjelo na snimci da nije prvi put koristio oružje. Prema tome, sumnjam da nije bilo poticatelja i pomagača'', rekao je i naglasio da očekuje dodatna izvješća o cijelom slučaju.

Kada je riječ o sigurnosti na Markovu trgu, premijer kaže da nije cilj da se ne može doći na trg.

Osvrnuo se i na reakcije iz Srbije na izbor Nikole Tesle kao simbola hrvatske na kovanicama eura. 

''Mogu imati rezerve i svoj stav, ali nemaju utjecaj. Nikola Tesla rodio se u Smiljanu, išao u gimnaziju u Karlovcu. Građani su ti koji su sugerirali da na jednoj od kovanica bude i Nikola Tesla. Nikoga nikome ne uzimamo'', rekao je.

''Bez obzira na to što je po nacionalnosti Srbin, dapače, ja to vidim samo kao plus. Njegova je veličina neupitna i ne vidim zašto bi to bio problem. Ja bih, da sam na čelu Narodne banke Srbije, rekao bravo'', zaključio je premijer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene