Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za Dnevnik Nove TV

Plenković neistomišljenicima uputio novogodišnje želje, a otkrio i što je samom sebi poželio: "Ona je ključna u svemu ovome"

Aktualno Galerija Andrej Plenković - 4 Andrej Plenković - 4 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković - 2 Andrej Plenković - 2 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković - 3 Andrej Plenković - 3 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković - 1 Andrej Plenković - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković Galerija 1/5 >>
Ocjenu prošle godine dao je samo za Dnevnik Nove TV i premijer Andrej Plenković. Jutro na staru godinu premijer je proveo sa sinom na misi u Crkvi svetog Blaža. Otkrio je što u Novoj godini želi građanima, sebi ali i političkim neistomišljenicima. Priznao je i što mu se nije svidjelo u 2023. te gdje će i s kim dočekati Novu.

"Želim svima da danas lijepo proslave prelazak sa stare 2023., zahtjevne godine u Novu 2024. Puno zdravlja, ljubavi i veselja. Puno rada i truda. Solidarnosti u društvu i da učinimo svi zajedno da svima skupa bude bolje", odgovorio je predsjednik Vlade Andrej Plenković reporterki Dnevnika Nove TV Sabini Tandara Knezović na pitanje s kakvim željama ulazi u novu godinu.

Plenković je dodao da bi sebi poželio: "strpljenja i angažmana i velike podrške obitelji koja je ključna u svemu ovome".

Upitan je i što bi poželio političkim neistomišljenicima. "Svatko se treba truditi da razina komunikacije ostane što kulturnija", naglasio je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prolazna ocjena Kakva vam je bila 2023. godina? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

"Godina je bila zahtjevna i u okolnostima kriza ostvarili smo strateške ciljeve i Schengen, i EU mehanizam, sjajna turistička sezona, veliki rast smanjivanja inflacije.

Ono što bi mi bilo draže je da nije bilo rasta inflacije koji se povezao s eurom, analize pokazuju da je dio bio zbog vanjskih elemenata,  a dio je bila domaće proizvedena inflacija.

Pročitajte i ovo Vojnici na bojištu pjevali sovjetsku pjesmu Podijeljena mišljenja VIDEO Ruski i ukrajinski vojnici zajedno pjevali na bojištu? "Procvjetale su jabuke i kruške, digle se magle iznad rijeka"

To je ono što mislim da se nije trebalo dogoditi, ali sve skupa smo unatoč krizama uz puno truda uspjeli očuvati socijalnu koheziju. To je meni kako premijeru najbitnije", rekao je Plenković.

Dodao je i da se uvijek moglo nešto drugačije, ali misli da su obavili solidan posao, a doček Nove godine provest će s obitelji.

"Mi tradicionalno smo kući, djeca su još mala, doći će još par prijatelja i to je sve", rekao je za kraj.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene