Obavijesti Video Pretražite Navigacija
završnica kampanje

Plenković ustrajan da Đurđević neće biti predsjednica Vrhovnog suda: ''Milanović prodaje boze''

Andrej Plenković u Rijeci
Andrej Plenković u Rijeci DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Premijer Andrej Plenković u Šibeniku Premijer Andrej Plenković u Šibeniku Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković u Rijeci Galerija 1/2 >>
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković uoči lokalnih izbora boravi u posjetu Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Posjet je počeo sudjelovanjem na svečanosti polaganja kobilice za brod "Eclipse II" u brodogradilištu 3. maj.

''Nalazimo se u fazi kad epidemija koronavirusa jenjava i procjepljuju se ljudi, pa treba raditi na očuvanju radnih mjesta'', poručio je Andrej Plenković. Rekao je da je Hrvatska pronašla balans između zdravstvene zaštite i ''koliko-toliko normalnog života''. Vjeruje da ćemo za dva do tri dana doći do milijun cijepljenih. Za mjere je rekao da Stožer razgovara sa zainteresiranim stranama i da se ide u pilot-projekte. ''Kad bude primjeren trenutak da se to dogodi, to će se dogoditi'', odgovorio je na pitanje hoće li građani moći kavu popiti u unutar kafića.

''Milanović građanima prodaje boze, a tome se pridružila i njegova kandidatkinja koja neće biti izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda'', rekao je Plenković. ''Biti predsjednica Vrhovnog suda nije dječja igra, to nije biti higijeničar u prvom razredu, pa ćemo reći - ajde pogriješila je'', podsjetio je Plenković da se nije prijavila na prvi poziv. Zaključio je da je sve ostalo silovanje procedure. ''Ona neće biti predsjednica Vrhovnog suda, to je jasno, ne znam zašto uopće gubimo vrijeme'', dodao je. ''Meni Milanović kaže: 'Evo, HDZ može birati suca', a on je možda prespavao ulazak Hrvatske u Europsku uniju'', rekao je i dodao da se boza ne može prodati nekome tko ne zna što je to.

Plenković je ponovio stav HDZ-a da se ona sama diskvalificirala kandidiravši se u protuzakonitoj proceduri, što je potvrdio i Ustavni sud, a naglasio je i da se ne slažu s njezinim programom s obzirom na to, kako je istaknuo, da se zalaže za to da se suci biraju u Saboru, odnosno da ih bira politika.

To da suce bira Hrvatski sabor - znate koliko bi to bilo godina nazad, više od 30, naglasio je Plenković, podsjetivši na pristupne pregovore o ulasku Hrvatske u EU te dodao kako uopće ne može vjerovati da se takva ideja pojavila.

''Mi ne vrijeđamo, samo uzvraćamo argumentima. Tko je rekao da je COVID karijes, jesmo mi rekli da je to mala gripa, rukujte se?'' kazao je.

U nastavku će premijer obići radove izgradnje druge cijevi tunela Učka, a onda će se sastati s predstavnicima kompanije British American Tobacco Adria u Kanfanaru. Posjetit će i Infobip u Vodnjanu te se sastati s predstavnicima te tvrtke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene