Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RADNI SASTANAK

Plenković: ''Vlada će i dalje činiti sve da pomogne opstanku Đure Đakovića''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada će kao i dosad činiti sve da pomogne opstanku Đure Đakovića te podupirati aktivnosti za restrukturiranje kompanije, istaknuo je premijer Andrej Plenković na radnom sastanku s predstavnicima tvrtke Đuro Đaković održanom u Banskim dvorima u ponedjeljak.

Nastavljamo poduzimati aktivnosti za dugoročnu održivost Đure Đakovića, poručeno je u priopćenju odaslanom iz Banskih dvora u kojima je premijer Andrej Plenković održao radni sastanak s Pavelom Maroušekom, članom Uprave Đuro Đaković Grupe, Danijelom Marićem, predsjednikom Uprave Đuro Đaković Specijalna vozila te Goranom Matanićem, članom Uprave Đuro Đaković Specijalna vozila.

Riječ je, podsjetimo, o kompaniji koja je iznimno važna za održavanje postojeće i buduće vojne tehnike na kojoj Oružane snage Republike Hrvatske (OSRH) temelje svoje obrambene sposobnosti.

Valja podsjetiti i da je Europska komisija nedavno odobrila Hrvatskoj da strojarskoj grupaciji Đuro Đaković d.d. dodijeli potporu za restrukturiranje u ukupnom iznosu od 57,4 milijuna eura (430,6 milijuna kuna), i to za financiranje plana restrukturiranja te da uz potporu privatnog ulagača, konzorcija čeških društava DD Acquisition, ponovno uspostavi dugoročnu održivost.

Tijekom današnjega sastanka obje strane su pozdravile donošenje odluke Komisije kojom je odobren Program restrukturiranja Đure Đakovića. Vlada je u proteklom razdoblju bila u intenzivnoj komunikaciji s predstavnicima Komisije te je ova odluka, ističu, jasan znak da je plan za Đuro Đaković Grupu održiv.

Plenković je kazao da će Vlada kao i dosad činiti sve da pomogne opstanku Đure Đakovića te podupirati aktivnosti za restrukturiranje kompanije. Nakon faze kada su, uz pomoć Vlade, osigurana sredstva za plaće radnicima i nastavak proizvodnje, sada ulazimo u razdoblje stvaranja preduvjeta za dugoročnu održivost Đure Đakovića, uz potporu strateškog partnera iz Češke, poručio je premijer.

Predstavnici društva Đuro Đaković prezentirali su svoje daljnje planove i proizvodne aktivnosti u narednom razdoblju. Plenković je najavio da će Vlada u kratkom roku dati konačno odobrenje Programa te usvojiti druge prateće dokumente čime će se stvoriti preduvjeti za učinkovitu provedbu procesa restrukturiranja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković DAN NAKON PANTOVČAKA Plenković okupio vojni vrh u Banskim dvorima: Zatražena dodatna objašnjenja o ponudi borbenih vozila koja često spominje Milanović
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna predsjednik znakovit Gdje je zapelo s ubojicom tenkova? "Neka taj koji opstruira zna da ga gledam i da znam više nego što misli da znam"

Na sastanku su bili i potpredsjednik Vlade te ministar financija Zdravko Marić, ministar obrane Mario Banožić te ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te načelnik Sektora za naoružanje i opremu brigadir u MORH-u Davor Tretinjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene