Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DAN NAKON PANTOVČAKA

Plenković okupio vojni vrh u Banskim dvorima: Zatražena dodatna objašnjenja o ponudi borbenih vozila koja često spominje Milanović

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Premijer Andrej Plenković i članovi Vlade u utorak su se sastali s predstavnicima vojske, a razmotrili su tehnička pitanja ponude Vlade SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s članovima Vlade održao je u utorak u Banskim dvorima radni sastanak s ministrom obrane Marijom Banožićem i predstavnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske na temu daljnjih ulaganja u modernizaciju i opremanje Hrvatske kopnene vojske, s posebnim osvrtom na američku ponudu za opremanjem borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS.

"Na sastanku je naglašena predanost Vlade osnaživanju svih sastavnica Hrvatske vojske radi uspješnog odgovora na suvremene obrambene i sigurnosne izazove, kako bismo ostvarili najviše razine sigurnosti u sve tri njegove dimenzije – na kopnu, moru i u zraku", istaknuto je u priopćenju iz Ureda premijera.

Razmotrena su tehnička pitanja ponude Vlade SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS.

U tu svrhu od Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga zatražena su dodatna pojašnjenja o ovoj ponudi kao dugoročno dobroj investiciji za Hrvatsku kopnenu vojsku.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je da će Vlada odabrati najbolje rješenje za Hrvatsku kopnenu vojsku, kao što je i dosad pokazala brigu za modernizaciju Hrvatske vojske, što se prije svega odnosi na kontinuiran rast obrambenog proračuna, poboljšanje statusa i materijalnih prava hrvatskih vojnika te ulaganje u opremu.

Dan ranije predsjednik RH Zoran Milanović sastao se s načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjem, zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske general pukovnikom Borisom Šerićem i direktorom Glavnog stožera OSRH general bojnikom Ivicom Olujićem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vojska se zanijela Ministarstvo obrane porukom podiglo prašinu u javnosti: "Ne bacaj petarde! ... Upali eksploziv i baci bombu!"

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 1 badnjak s vojnicima Milanović na Kosovu nahvalio splitski bakalar: "Onaj iz Zagreba nije bio dovoljno kvalitetan, ovaj je senzacija"

Vojni vrh predstavio je predsjedniku Milanoviću rezultate studije o nužnosti i mogućnostima opremanja Hrvatske kopnene vojske borbenim vozilima na gusjenicama.

U tom kontekstu, posebno je analizirana ponuda američke vlade koja se odnosi na borbena vozila Bradley. Američka ponuda, koja uključuje donaciju i modernizaciju vozila i opreme, istječe krajem siječnja 2022. godine te je nužno u najkraćem mogućem roku donijeti odluku.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene