Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon određivanja istražnog zatvora

Plenković o slučaju Damira Škare: "O njegovom statusu u stranci odlučit će stranačka tijela. Svaki slučaj nasilja smo osudili i sankcionirali"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Premijer Andrej Plenković (Dnevnik.hr) Premijer Andrej Plenković (Dnevnik.hr) Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Premijer Plenković komentirao je pokretanje postupka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog povrede načela djelovanja u obnašanju dužnosti i višekratnoga oglušivanja da tom povjerenstvu dostave dokumentaciju vezanu uz putovanje na kongres Europske pučke stranke u Helsinkiju.

"Uopće me nije iznenadila odluka Povjerenstva. Kao predsjednik Vlade, na upite Povjerenstva smo odgovorili. Sve što smo trebali, logično, odgovorili smo. Dakle, više puta je predstojnik Ureda odgovarao, čak je I HDZ odgovorio koji uopće nije obvezan odgovarati, ali je odgovarao", istaknuo je Plenković i napomenuo kako je sve jasno i transparentno.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Napadi na medije - 1 Sjednica Vlade Plenković: "U dogovoru s Milanovićem danas predlažemo novog načelnika Glavnog stožera"

Ističe kako je sve troškove puta platio HDZ, a da su troškovi Vlade bili nula. Vladin zrakoplov je, tvrdi, korišten jer su tamo išli službeno.

"Sve je jasno. Svi ljudi išli su temeljem moje odluke. Ja biram ljude koji sjede samnom u avionu. Cijela priča je konstrukcija koji ima jedini cilj da pričini političko-medijsku štetu meni i drugim dužnosnicima protiv kojih je pokrenut postupak. Sve što smo trebali rastumačiti, rastumačili smo Povjerenstvu.

HDZ je dostavio troškove i hotela i putovanja. Ovo što radi Povjerenstvo je suvišno, nepotrebno i bez presedana. Smatram da je ovo bespotrebno, a jedini efekt ovoga je da mi razgovaramo", rekao je Plenković.

Komentirao je i određivanje istražnog zatvora čelniku Autokluba Siget Damiru Škari. "Osuđujem svaki oblik seksualnog nasilja i obiteljskog nasilja. U vezi slučaja Damira Škare apsolutno osuđujem. O njegovom statusu u stranci odlučit će stranačka tijela.

Svaki slučaj nasilja smo osudili i sankcionirali. Ja ne mogu znati tko što radi u privatnom život. Nemam uvida u to", kazao je Plenković.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene