Premijer Plenković komentirao je pokretanje postupka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog povrede načela djelovanja u obnašanju dužnosti i višekratnoga oglušivanja da tom povjerenstvu dostave dokumentaciju vezanu uz putovanje na kongres Europske pučke stranke u Helsinkiju.

Galerija


"Uopće me nije iznenadila odluka Povjerenstva. Kao predsjednik Vlade, na upite Povjerenstva smo odgovorili. Sve što smo trebali, logično, odgovorili smo. Dakle, više puta je predstojnik Ureda odgovarao, čak je I HDZ odgovorio koji uopće nije obvezan odgovarati, ali je odgovarao", istaknuo je Plenković i napomenuo kako je sve jasno i transparentno.

Vezani članci Cjepivo AstraZenece protiv koronavirusa Premijer Plenković o problemu s isporukom AstraZenece: "Manjak nastojimo kompenzirati nabavom drugih cjepiva" Zdravko Marić Ministar Marić o kreditnom rejtingu Hrvatske: "Najvažnije je da smo u investicijskoj zoni"

Ističe kako je sve troškove puta platio HDZ, a da su troškovi Vlade bili nula. Vladin zrakoplov je, tvrdi, korišten jer su tamo išli službeno.

"Sve je jasno. Svi ljudi išli su temeljem moje odluke. Ja biram ljude koji sjede samnom u avionu. Cijela priča je konstrukcija koji ima jedini cilj da pričini političko-medijsku štetu meni i drugim dužnosnicima protiv kojih je pokrenut postupak. Sve što smo trebali rastumačiti, rastumačili smo Povjerenstvu.

HDZ je dostavio troškove i hotela i putovanja. Ovo što radi Povjerenstvo je suvišno, nepotrebno i bez presedana. Smatram da je ovo bespotrebno, a jedini efekt ovoga je da mi razgovaramo", rekao je Plenković.

Komentirao je i određivanje istražnog zatvora čelniku Autokluba Siget Damiru Škari. "Osuđujem svaki oblik seksualnog nasilja i obiteljskog nasilja. U vezi slučaja Damira Škare apsolutno osuđujem. O njegovom statusu u stranci odlučit će stranačka tijela.

Svaki slučaj nasilja smo osudili i sankcionirali. Ja ne mogu znati tko što radi u privatnom život. Nemam uvida u to", kazao je Plenković.