Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zašto nisu dostavili račune

Povjerenstvo za sukob interesa pokreće postupak o HDZ-ovu putu u Helsinki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće postupak o HDZ-ovu putu u Helsinki.

Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa donesena je odluka o pokretanju postupka protiv premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednika vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, bivše ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić te bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Predsjednica povjerenstva Nataša Novaković kazala je da navedeni dužnosnici "nisu postupali savjesno". Povjerenstvo pokreće postupak protiv dužnosnika zbog toga što nisu dostavili dokumentaciju o predmetnom putovanju. Odluka je donesena kao i u slučaju odluke u predmetu protiv Milana Bandića i njegovih putovanja u Rim.

"Zbog nepotpunih informacija Povjerenstvo ne može odlučiti o pokretanju ili nepokretanju postupka o meritumu puta u Helsinki, međutim predlažu da se pokrene postupak zbog povrede dužnosti jer nisu dobili svu dokumentaciju", izvijestila je predsjednica povjerenstva Nataša Novaković. 

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa prošle je godine otvorilo postupak jer je izaslanstvo HDZ-a putovalo Vladinim zrakoplovom u Helsinki, gdje se održavao kongres Europske pučke stranke.

Podsjetimo, zbog odlaska na stranački put u Helsinki premijer Plenković, potpredsjednik Vlade Božinović te troje bivših ministara, Kuščević, Tolušić i Murganić, pod povećalom su Povjerenstva. Istražuje se jesu li o javnom trošku išli na stranački skup jer za članove Vlade povjerenstvo nije dobilo račune. Vladajući i dalje uvjeravaju da je put platio HDZ.

"Čak je HDZ u svom odgovoru evidentirao da su ukupni troškovi i smještaja i dnevnica 85 tisuća kuna. Stoga ne vidimo nikakvu potrebu da sada Vlada posebno dostavlja, što ni do sada nije bila praksa, Povjerenstvu putne naloge predsjednika Vlade, kada na tim putnim nalozima trošak nije ni evidentiran kada ih Vlada nije ni podnijela", kaže glasnogovornik Vlade Marko Milić.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene