Premijer Plenković rekao je kako se s mađarskim premijerom Orbanom našao nakratko u Opatiji. Razgovarali su, tvrdi, o bilateralnim pitanjima i europskim temama. O susretu dvojice premijera hrvatska javnost doznala je od mađarske Vlade.

Galerija


Premijer Andrej Plenković uvjerava kako ništa o susretu dvojice premijera nije zatajeno. Riječ je, kaže, tek o neformalnoj kavi.

Vezani članci Andrej Plenković u Varaždinu odgovorio na pitanja novinara (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Premijer najavio sastanak s predstavnicima Uprave Uljanika: "Odgovornost za brodogradilište je na Upravi" Andrej Plenković (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Premijer Andrej Plenković najavio sjednicu Vlade u Hvaru: "Sjednica će biti posvećena turizmu i razvoju otoka"

"Premijer mađarski je bio u kratkom prolazu kroz Opatiju. Mi smo se dogovorili da popijemo jednu kavu, to je bila neformalna kava. Razgovarali smo o svim bilateralnim pitanjima, europskim temama, pitanje izručenja i prije svega pitanje pravosuđa. Tu, naravno, da ja i cijela Vlada i sve hrvatske institucije čvrsto zastupamo načela pravne države i hrvatskih nacionalnih interesa", rekao je premijer o susretu s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr