Ivo Sanader i Zsolt Hernadi (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)
Ivo Sanader i Zsolt Hernadi (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Nakon što je Europski sud u Luxembourgu objavio da Mađarska nije smjela ignorirati europski uhidbeni nalog u slučaju Zsolta Hernadija, hrvatska policija ponovo je od Interpola zatražila raspisivanje tzv. crvene tjeralice za prvog čovjeka mađarskog MOL-a.


"Ravnateljstvo policije dostavilo je presudu Europskog suda u Luksemburgu Pravnoj službi, Izvršnom odboru i Generalnom tajništvu Interpola sa zamolbom ponovnog uvođenja tjeralice u Interpolovu bazu tjeralica", stoji u prioćenju MUP-a.

Vezani članci Ivo Sanader i Zsolt Hernadi (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Vrhovni sud odbacio žalbu Zsolta Hernandija: "Nije povrijeđeno njegovo pravo na pravično suđenje" Ivo Sanader (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Pripremno ročište Sanaderu i Hernadiju odgođeno do odluke Vrhovnog suda o izuzeću suca Turudića

Europski sud u Luksemburgu krajem srpnja je objavio da Mađarska nije smjela ignorirati europski uhidbeni nalog u Hernadijevu slučaju samo na temelju odluke njihovog državnog odvjetništva o obustavi kaznene istrage u okviru koje je Hernadi ispitan u svojstvu svjedoka.

Podsjetimo, za Hernadijem je raspisan Europski uhidbeni nalog nakon USKOK-ovih optužbi da je bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu dao 10 milijuna eura mita kako bi MOL-u prepustio upravljačka prava u INA-i.