Točenje goriva, ilustracija
Točenje goriva, ilustracija Foto: Igor Soban/Pixsell

Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak kako bi cijene goriva trebale dodatno pasti te je najavio da će Vlada ponovno intervenirati ako takvu mogućnost pokaže izračun cijena goriva, koji se objavljuje sutra.


"Vlada intervenira svaka dva tjedna, sad kako vidim, po ovome što sam maloprije razgovarao s ministrom Filipovićem, čini se da bi cijene goriva mogle biti još niže", rekao je Plenković u izjavi medijima na Hvaru.

Istaknuo je kako je maloprije razgovarao s ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem te da bi, prema informacijama koje čuje, cijene goriva trebale dodatno pasti.

"Ako se to pokaže, sutra je izračun, mi ćemo ponovno intervenirati i donijeti odluke na telefonskoj sjednici u ponedjeljak", rekao je Plenković.

Odgovorio je i na vapaje malih distributera energenata, koji su od Vlade zatražili rješenje problema s gorivom, istaknuvši da su "mali distributeri na nogama, kao i svi drugi", a da su njemu kao premijeru, bitni hrvatski građani i hrvatsko gospodarstvo.

Komentirajući ostavke liječnika u zdravstvu, Plenković je, odgovarajući na upit novinarke o tome da je tisuću liječnika u Hrvatskoj kuvertiralo ostavke, rekao da za to ne zna, a onda ustvrdio da liječnici spadaju među bolje plaćene javne zaposlenike u Hrvatskoj.

"Odite na Centralni obračun plaća (COP), pronađite predsjednika Vlade, ministra zdravstva, čak možete i Milanovića tražiti, i onda pogledajte liječnike u Hrvatskoj. Od njih jedino možda veću plaću imaju sada ovi iz kontrole leta, koji se bune na 50 tisuća kuna. Stresan posao. Ma hajde", komentirao je.

Napomenuo je kako je Vlada povećala plaće općenito u zdravstvu, te da ne zna koji je to trenutak kada će netko biti zadovoljan.

"Ja mislim da tu svi moraju shvatiti u kakvoj se globalnoj krizi nalazimo, i malo razumjeti da je ovo vrijeme kada trebamo ponovno u jednu fazu našeg zajedničkog doprinosa solidarnosti (...)", rekao je Plenković.

Komentirao je i izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića o tome da je SDP zaslužan za izgradnju Pelješkog mosta, te je na tu tvrdnju odgovorio da Milanović onda misli i da je SDP zaslužan i za ulazak u eurozonu, članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, ulazak u Schengen…

"Neka, meni je drago, ovo je sve u biti ostvario SDP, uključivši i ovaj gat. Živio SDP", poručio je ironično Plenković.

Istaknuo je i da je sve spremno za svečano otvorenje Pelješkog mosta u utorak, na koji su pozvani svi državni dužnosnici, uključujući i Milanovića.

"Svi su pozvani, svi državni dužnosnici, svi saborski zastupnici, ovo je državni događaj, državnog karaktera, jednom u povijesti. Mi smo široki što se toga tiče", poručio je Plenković koji je danas nazočio otvorenju vanjskog veza u luci Sućuraj na Hvaru.

Riječ je o projektu vrijednom više od 35 milijuna kuna, koji je financiran dijelom sredstvima EU, dijelom državnog proračuna te dijelom proračuna Splitsko-dalmatinske županije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju