Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON OKLADE

Kapulica: ''Bio sam na poligrafu''; Grmoja: ''To je smiješan manevar, on treba u USKOK ili DORH''

Mario Kapulica
Mario Kapulica Foto: DNEVNIK.hr
HDZ-ov saborski zastupnik Mario Kapulica bio je na poligrafskom testiranju nakon optužbi MOST-ova Nikole Grmoje vezanih uz "Klub" iz Slovenske.

"Nikola Grmoja laže. Poligraf je potvrdio kako nisam bio u klubu u Slovenskoj. Grmoja mora napustiti politiku. Od danas on je za mene bivši političar'', poručio je HDZ-ov saborski zastupnik Mario Kapulica.

Podsjetimo, zastupnik Mosta Nikola Grmoja optužio je HDZ-ova zastupnika Kapulicu da je bio gost kontroverznog ''Kluba'' u Slovenskoj ulici što je HDZ-ovac negirao. Dvojica političara dogovorila su se da će napustiti politiku onaj za kojeg se na poligrafskom testiranju pokaže da je govorio neistinu.

Mario Kapulica Poligrafsko testiranje: Mario Kapulica (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapulica je na konferenciji za medije u Saboru objavio da je 30. ožujka u Zagrebu obavio poligrafsko testiranje u privatnoj detektivskoj agenciji Detektiv Mreža d.o.o. te je ono pokazalo da je govorio istinu tvrdeći da nije bio u Klubu u Slovenskoj: ''Poligrafsko testiranje je obavio licencirani poligrafski ispitivač koji je ujedno i sudski vještak i koji je spreman istupiti u javnost i govoriti o ovom pitanju te potvrditi točnost poligrafskog nalaza''.

''Napravio sam to u prvom terminu koji mi je ponuđen, tri dana nakon što smo kolega Grmoja i ja pred čitavom javnosti rekli koji je ulog, a to je da ću se povući iz političkog života ako se dokaže da sam ja lagao. To je učinio i Grmoja. Nakon testiranja morao sam pričekati izvješće. Iz njega je razvidno da nikada nisam bio u Slovenskoj 9. Razvidno je i da prije pojave afere u medijima, nisam čuo za klub u slovenskoj 9. Vidiljivo je da nisam bio u klubu u Slovenskoj 9 i da me nitko nikad nije pozvao da dođem u taj klub'', kazao je Kapulica u Saboru.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević tko će biti pozvan za svjedoke? Kovačevićev Klub očito bio jako popularan: Sve duži popis ''uglednika'' koji su ga pohodili
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVE JE ZABILJEŽENO Kapulica i Grmoja posvađali se zbog kluba u Slovenskoj pa se okladili: "Tko izgubi, napušta politiku"

Upitan za Grmoju, Kapulica je kazao: ''Koliko znam, kada su njega novinari pozvali na poligrafsko testiranje, on je rekao da nema što on ići na poligrafsko testiranje već da moram ići ja. I to je točno jer jedini ja mogu odgovoriti na pitanje jesam li tamo bio ili ne. On ima neke papiriće koje je pretvorio u istine i iznosio ih je, ne kao stavove, nego kao činjenice. Uputio sam vas da kontaktirate tvrtku u kojoj sam pristupio na poligrafsko testiranje, da vam objasne kako se to ispitivanje provodi''.

Grmoja: Kapulica nije ispoštovao naš dogovor

Za one koji se pitaju kako je on to obavio ispitivanje, Kapulica je naveo da mu je rečeno da na poligrafskom testiranju ne smije biti nitko osim ispitivača i da ne smije biti buke niti slika u prostoriji.

''Kapulica nije ispoštovao naš dogovor, a taj je bio da javno na televiziji i pred kamerama odgovori na pitanja o svojoj povezanosti s aferom Janaf i klubom u Slovenskoj 9. On je navodno to odradio u privatnom aranžmanu'', javio se odmah Grmoja i podsjetio da je još prije tjedan dana, kako tvrdi, ''iznio činjenice o njegovim puno direktnijim vezama s tom aferom od samog odlaska u famozni Klub, te tražio da javno odgovori na sva ta pitanja''.

''No, danas se u strahu svojim smiješnim manevrom pokušao izvući. Šira javnost ne zna da je Kapuličin kum i pouzdanik Goran Puklin u svom stanu čuvao više od četiri miljuna kuna Dragana Kovačevića iz Kluba u Slovenskoj 9. Kada je Puklin priveden, USKOK-ovi istražitelji pretražujući njegov mobitel otkrili su novi krak afere Janaf u kojoj svoju ulogu ima i Mario Kapulica'', tvrdi Grmoja.

''Na temelju poruka u jednoj WhatsApp grupi USKOK je proširio optužnicu za novu točku optužbe kojom se tereti Kapuličin kum Puklin da je tvrtki Fleksbit (čiji je Puklin bio prikriveni vlasnik) namjestio posao nabave softvera za online klađenje koje je Hrvatska lutrija platila navedenoj tvrtci ukupno 8,29 milijuna kuna. Sve te poslove tvrki Fleksbit namjestio je Željko Fadljević koji je bio direktor logistike u Hrvatskoj lutriji, a iz mobitela Kapuličina kuma Puklinova jasno je da je Fadljevića upravo Puklin postavio u Hrvatsku lutriju i da je o tome obavijestio svog kuma Kapulicu'', tvrdi Grmoja.



''USKOK-ovi istražitelji su u Puklinovu mobitelu pronašli WhatsApp poruka koju je 22. rujna 2019. Puklin poslao svojem prijatelju i kumu Mariju Kapulici, predsjedniku Zajednice utemeljitelja HDZ-a, a u kojoj tvrdi da je on predložio predsjedniku Uprave HL-a Mariju Musi da Fadljevića postavi na direktorsko mjesto u HL-u. Onaj Željko Fadljević (jednom sam ti ga doveo u ured i jednom smo bili na ručku, kod Muse je direktor nabave po mojoj preporuci, ja ga znam dok smo još skupa radili u Dalekovodu), napisao je Puklin Kapulici'', navodi dalje Grmoja.

I zaključuje: ''Popis s akterima afere Janaf i posjetiteljima kluba u Slovenskoj 9 koji sam dobio u jeku afere Janaf je itekako vjerodostojan. Na njemu se nalaze imena poput Milorada Pupovca, Olega Butkovića, Zorana Šprajca, Zorana Milanovića, Borisa Rašete i mnogih drugih istaknutih političara i novinara. Kapuličina veza sa aferom i akterima afere je puno snažnija i direktnija od samog odlaska u Klub u Slovenskoj 9 gdje su se družili i odlazili mnogi političari i novinari, osim nas MOST-ovaca''.

''Nakon svih ovih informacija iz istraga USKOK-a Kapulica ne bi trebao na poligraf gdje će odgovarati na par pitanja nego na informativni razgovor u DORH i USKOK gdje bi trebao odgovoriti na cijeli niz pitanja. I to javno'', poručio je Grmoja.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene