Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tajnovit o marakešu

Premijer Andrej Plenković: ''Na Pupovcu je odluka hoće li ići u Vukovar''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković rekao je da je na Miloradu Pupovcu odluka hoće li u nedjelju ići u Vukovar, a najavio je da će se danas znati tko ide u Marakeš.

''Ove godine imamo 20. obljetnicu kolone sjećanja'', podsjetio je predsjednik Vlade Andrej Plenković i naglasio da u Vukovar idu s porukama poštovanja i pijeteta. Dodao je da vjeruje u snažnu ostavštinu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana o mirnoj reintegraciji.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "jel‘ bilo ok?" VIDEO Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati: Pokazao i trik s košarkaškom loptom Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

''Želimo da reintegracija dobije iskorak u pogledu pomirbe i suživota, ali i istine'', istaknuo je predsjednik Vlade. Ponovio je da se moraju nastaviti procesi protiv onih koji su počinili ratne zločine, a još nisu procesuirani. Kaže i da Vlada gleda kako pomoći Vukovaru u smislu budućnosti.

Na pitanje bi li čelnik SDSS-a Milorad Pupovac trebao ići u Vukovar, premijer je odgovorio da 2018. mora biti jasan stav da ''svatko tko želi doći, uključivši i Pupovca, treba doći u Vukovar i pokazati pijetet''. ''Odluka je na njemu'', zaključio je.

Nije želio potvrditi da će Hrvatsku u Marakešu predstavljati ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić, a najavio je da će se nakon sjednice Vlade znati tko će predstavljati našu zemlju. ''Ja neću ići, a tko god bude išao, letjet će Vladinim zrakoplovom'', najavio je.

Više je puta ponovio da se tim sporazumom o migrantima ni na što ne obvezujemo. Na opasku da se u kompaktu 46 puta spominje ''obvezujemo se'', Plenković je rekao da će Vlada danas objaviti jedini relevantan prijevod dokumenta i da u ovom slučaju engleska riječ ''commitment'' nije obveza, nego predanost.

Aktualno Stručnjakinja za komunikaciju: ''Čini se da smo vrlo blizu fizičkih obračuna u Saboru'' Neprimjereno ponašanje u Saboru (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Neprimjereno ponašanje u Saboru (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Neprimjereno ponašanje u Saboru (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Neprimjereno ponašanje u Saboru (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Neprimjereno ponašanje u Saboru (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Neprimjereno ponašanje u Saboru (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Neprimjereno ponašanje u Saboru (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska Stručnjakinja za komunikaciju: ''Čini se da smo vrlo blizu fizičkih obračuna u Saboru'' 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene