Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez objašnjenja

Plenković o nedolasku Predsjednice na Markov trg: "Ne znam, nismo se čuli"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
"Ne znam nismo se čuli, ovdje je bio njezin izaslanik", izjavio je premijer Plenković, komentirajući nedolazak predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na Markov trg povodom obilježavanja Dana neovisnosti.

Premijer je odgovorio i na pitanje o praznim saborskim klupama, odnosno činjenici da saborski zastupnici često ne dolaze na posao.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

"Ja ne bi to trivijalizirao. Ta tema je već jako puno puta bila objašnjena. Naš Sabor ima 151 zastupnika. Nemate niti jednog Parlamenta u svijetu gdje vam svi sjede svaki puta od 0-24. Ta tema koliko god bila medijski atraktivna i poželjna, ona jednostavno ne stoji. Važno je da su zastupnici tu kada se glasuje, da oni koji raspravljaju, govore bitno i meritorno. Kada je aktualni sat, na početku, vidite da ih je puno. Kad je važna tema, poput proračuna, onda je uvijek puno, a sve ostale teme, ne možete očekivati da su uvijek tu", smatra Plenković.

"Postoji rad na terenu, postoji rad Odbora. Sve ostale teme, ne možete očekivati da su uvijek tu. To sigurno nije jedino mjerilo rada zastupnika, da li fizički sjedi na onim temam za koje nisu stručni ili nemaju pripremljen nastup", zaključio je premijer.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je pak nedolaženje oporbe u Sabor povodom Dana neovisnosti.

"Žao mi je da se odazvao mali broj zastupnika, žao mi je , ali svatko odgovara za sebe. Ovo je posao, imamo mandat, on pripada svakome od nas. Savjesnim radom mislim da ćemo potvrđivati te mandate ili ih gubiti", uvjeren je Jandroković.

Napominje kako nije dobio objašnjenje zašto predsjednica nije došla na Markov trg.

"Ne, nisam razgovarao s predsjednicom, pretpostavljam da ima obaveze vezano za dolazak Jansa Stoltenberga. Morate to pitanje postaviti predsjednici, dakle ona je protokolarno napravila sve što je u skladu s pravilima i procedurom, dakle poslala je svog izaslanika, ali zašto nije došla morat će te pitati nju", naglasio je Jandroković. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene