Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra odluka?

Krešimir Sever o neradnoj nedjelji: "Zemlja koja želi graditi i razvijati turizam sigurno neće nedjeljom otvarati trgovine"

Godinama je već tema zabrana rada nedjeljom. Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka vrha HDZ-a, otkrio nove detalje zakona kojim bi se trebalo reguliati to pitanje. Odluku je komentirao Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

"Ograničit će se broj radnih nedjelja. Od 52 u godini, bit će 16, uz iznimke onih koji rade u takvim strukama da moraju raditi i više", rekao je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković.

Je li dobro, ili je moglo i drugačije, komentirao je za Dnevnik Nove TV šef nezavisnih hrvatskih sindkata Krešimir Sever.

"Mi smatramo da je to još uvijek previše radnih nedjelja i da bi to trebalo drastično smanjiti. Ponajprije smo se zalagali da nijedna nedjelja u trgovini ne bude radna radi toga što za tim nema potrebe, čak i u uvjetima u kojima neko pojašnjava da smo mi turistička zemlja pa zbog toga trgovine trebaju raditi", ističe Sever.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Niz aktualnosti Plenković opleo po oporbi, komentirao i neradnu nedjelju: "Napravit ćemo određene iznimke. Ti ljudi neće smjeti dobiti otkaz"

Kako kaže, upravo je obratno. "Zemlja koja želi graditi i razvijati turizam sigurno neće otvarati trgovine nedjeljom pa da onda turisti umjesto u restoranima, kafićima, pizzerijama i tko zna gdje drugdje, hotelima - te novac troše zapravo u trgovini, a jedu negdje na plaži, po klupama i slično", zaključio je Sever.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene