Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna

Brojke divljaju: Ne zna se jesmo li u jeku turističke ili epidemiološke sezone

Pregled najvažnijih vijesti prošlog tjedna donijela nam je Ivana Pezo Moskaljov.

Šetnja među oblacima ovo se ljeto ne propušta. Otkako je šetnice nema mira na staklenoj potkovi nad klisurama Biokova. Od jutra do mraka na tisuće dolaze planini u posjet. Nema nervoze, ni grintanja.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Barbara Golja Tjedni pregled Barbare Golja Novi državni odvjetnik, prvi Putinov intervju i obvezni vojni rok događaji su koji su obilježili tjedan Pregled tjedna - Barbara Golja Pregled tjedna Nova godina počela je žestoko i već u prvih sedam dana pokazala da gotovo i nema toga što ne možemo očekivati

"Dosta se čeka, pod ručnom i tako, ali lijep je pogled, isplati se!", kaže Veronika iz Zagreba.

A u špici sezone brojimo turiste, brojimo zaradu, ali i zaražene. Zapravo, teško se odlučiti jesmo li u jeku turističke ili epidemiološke sezone. Jer brojke divljaju. Kao da nema sutra - sve više mladih partijanera prkosi silnim upozorenjima. Doslovno su "zaplesali s virusom" i postali mogući širitelji zaraze.

Neki su noćni klubovi već morali staviti ključ u bravu. Država im je ograničila radno vrijeme do ponoći - kao da virus zna koliko je sati, i stavila sol na ranu ugostiteljima. A u noćni provod šalje i veći broj inspektora.

U tjednu za nama i hladan tuš i pljuska od susjeda. Glasnogovornik slovenske Vlade prvo se dobro odmorio u vikendici na Jadranu, pa zaprijetio rigoroznijim tretmanom.

"Hrvatska će se brzo naći na crvenoj listi zbog prevelikog broja uvezenih slučajeva zaraženih. Kad će se donijeti odluka o tome ne zna se", rekao je Jelko Kacin, glasnogovornik slovenske Vlade za Covid-19.

Za oprost grijeha molilo se u marijanskim svetištima. Krunica u rukama, maska na licu. Bez velikih procesija, uz razmak i dezinfekciju.

Cijeli svijet će odahnuti kada se pronađe cjepivo protiv korone. Rusija je već sigurna da je pobijedila u globalnoj utrci, iako Sputnik V, kako su ga nazvali još nije prošao sve faze ispitivanja.

Što je još obilježilo tjedan za nama pogledajte u videu koji je u prilogu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene