Grla se nisu štedjela. Ali sve je nadglasala predsjednica. Kampanja još nije počela, a već je sada jasno: na izbornoj pozornici pjevat će se više nego do sada.

Galerija


Za kninskim nastupom Kolinde Grabar-Kitarović i prisjećanjem na Oluju još se vuku politički repovi. Za jedne emotivan. Za druge neprimjeren govor. Njezin prethodnik ne bira riječi.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Pezo-Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Brojke divljaju: Ne zna se jesmo li u jeku turističke ili epidemiološke sezone Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Prvo olujno nevrijeme pa burna proslava Oluje: Hrvatska politika u Kninu je nakon 25 godina konačno okrenula novi list

Put za novi mandat trasirala je na kninskoj tvrđavi. Govorila da neće, pa proslavu ipak iskoristila i tako
demantirala samu sebe.

U Kninu je prelomio u HDZ-u "otpisani" Tomislav Karamarko. Opet želi preuzeti stranku. Ali samo jedan će pogoditi "u sridu". Politička elita rastrčala se i na sinjskoj Alci. Već tradicionalno, punte ne zbrajaju samo alkari. Snaga se odmjerava i uz trkalište.

Ostao je bez pozornice u nekoliko HDZ - ovih utvrda. Čak i u rodnom Imotskom, nije dobrodošao.
Neki tvrde: koncert im je bio preskup. Drugi posve otvoreno priznaju, političarima do sada nisu plaćali nastupe, pa neće ni Škori.

Vruće političko ljeto u Italiji i tu još usred Ferragosta. Potresa ih kriza koalicijske vlasti. Jedan od dvojice zamjenika premijera više ne želi surađivati, poziva na izvanredne izbore. Trzavice s dosadašnjim partnerima, a sada suparnicima upropastile su mu ne samo rođendan,
već i godinu. A ostavku - ne da!

A kod kuće - kao u nekoj hollywoodskoj komediji, samo nije bilo nimalo smiješno – razoružalo tjelohranitelje koji, zbog prijetnji, danonoćno paze na bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, pa i na ljetovanju. Dečki otišli do trgovine, a u apartmanu ostavili službeno oružje, ali i dokumente. Cvitanovo je osiguranje suspendirano.

U tjednu za nama zapjenila se Neretva! Momci i djevojke ukrstili su svoja vesla na još jednom maratonu lađa. I svojim gostima ponudili istinski adrenalin, ali i atrakciju za koju žive cijelu godinu. Da ih nema, valjalo bi ih izmisliti.

Cijeli pregled tjedna možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr