Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Petrović

"Medicinari i učitelji su prioritet. Novca ima. Ostali mogu čekati"

Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr)
Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Pregled najznačajnijih događaja tjedna iza nas donosi Ivana Petrović.

Zagrebačka Hvidra zatražila je zabranu pjevanja pjevača iz Srbije na zagrebačkom Rujanfestu. Htjeli mi to priznati ili ne, u Hrvatskoj se cajke slušaju. Dovoljno je otići na neku svadbu gdje sve vrvi od zastava i vjerskih simbola ili na feštu neke političke opcije koja se hvali velikim domoljubljem. Zato ne budimo licemjerni…

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Petrović Najvažniji događaji Pregled tjedna Ivane Petrović: Pogledajte što se sve događalo u posljednjih sedam dana Pregled tjedna - Ivana Petrović Burni dani Pregled tjedna Ivane Petrović: Događaja svake vrste stvarno nije manjkalo

Prosvjedovali su učitelji jer Vlada ne poštuje dogovoreno. Pokušavam razmišljati životno. Tko od nas ne pamti svoju učiteljicu? Koliko li je curica zbog njih govorilo da želi biti učiteljica kad odraste. Za što su nas sve pripremali, pripremali naše talente, a s čime li se danas bore, od malih plaća do roditelja skorojevića.

Prosvjedovale su i medicinske sestre, no kratko jer si one skupa s liječnicima ne mogu dopustiti neki veći štrajk. Zbog nas, zbog pacijenata. Stoga bismo preporučili Vladi da ne radi uranilovku, ta su vremena prošla. Medicinari i učitelji su prioritet. Novca ima. Ostali mogu čekati.

Silovanje. Udarna je vijest tjedna uhićenje Damira Škare, šampiona u boksu, moćnog HDZ-ovca i predsjednika AK Siget. Priču je pokrenulo naše Provjereno nakon što je sve prijavila liječnica žrtve, a policija nije promptno postupala.

Odvjetnik Krsnik zatražio je zabranu emitiranja emisije Provjereno. Takvo nešto nije se dogodilo nikada od neovisnosti Hrvatske i raspada jugoslavenskog režima. Škari je određen jednomjesečni pritvor, a cijeli se slučaj počeo nečovječno koristiti za političke obračune, ali i za napade na Crkvu jer je Škaro kao vjernik. Ovo kao razumjet će svi stvarni vjernici. Žrtva žena, i to navodno ne samo jedna, postala je sredstvo. I ovo nije prvi put, što dosta govori o svijesti našeg društva.

Mnogo govore i momentalno povučene slike s interneta, što HDZ-ovaca, što naše tranzicijske elite s posrnulim boksačem. Apeliramo naš sud da mu primarna zadaća bude zaštititi žrtvu od svih njih.

Cijeli pregled tjedna možete pogledati u priloženom videu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene