Krešimir Krsnik, odvjetnik Damira Škare, zatražio je zabranu emitiranja večerašnje emisije Provjereno, u kojoj će svjedočiti žena koja je čelnika AK Siget prijavila za silovanje.

Galerija


Tijekom poslijepodneva na Redakciju Provjerenog izvršen je najgrublji mogući pokušaj ograničavanja slobode medija.

Vezani članci Krešimir Krsnik, Ksenija Kardum i Hrvoje Zovko (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Nova TV/Filip Kos/PIXSELL) ''Istraživačko novinarstvo bit će ugroženo'', ''Ovo je suludo, sumanuto i neprihvatljivo'' Damir Škaro s križem (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Sud odbio žalbe Damira Škare, ostaje iza rešetaka zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke

U zahtjevu odvjetničkog ureda Krsnika navodi se kako su "takve objave u medijima protivne pravu optuženika i suprotne praksi Europske konvencije o ljudskim pravima".

"Obzirom da u Jutarnjem listu i drugim medijima danas najavljeno emitiranje emisije Provjereno na Nova TV, i da se na internet portalima emitiraju dijelovi te emisije u kojima je najavljeno da će se emitirati ispovijest - iskaz oštećene u ovom predmetu, smatramo da su takve objave u medijima protivne pravu obrane optuženika i suprotne praksi Europske konvencije o ljudskim pravima", navodi se u podnesku.

Krsnik predlaže da se zabrani emitiranje emisije te da se sa svih portala skine "filmska objava" najave te emisije. 

Odvjetnik upozorava medije

Škarin odvjetnik se obratio novinarima nakon ispitivanja Damira Škare. ''I mi smo vezani zakonom i vi ste, pa smo zbog toga predali prijedlog da se današnje najavljeno emitiranje na Novoj TV u Provjerenom, da se to zabrani. Svatko od nas ima pravo na obranu i dok god nije postupak dovršen, svi smo nevini'', rekao je Krešimir Krsnik novinarima nakon što je Škari određen istražni zatvor.

Odluku suda o prijedlogu da se Provjereno ne emitira Škarina obrana još nije dobila. Krsnik je upozorio i da će poduzeti mjere protiv drugih medija. ''Ja ću morati, u zaštiti interesa prava obrane i nas, ako ćete i dalje nastaviti pisati ovako kao ste pisali, a i inače pišete, ja ću morati protiv svih vas staviti kaznenu prijavu'', rekao je Krsnik okupljenim novinarima. ''Postupak je tajan. Vi ne možete iznositi činjenice iz ovog postupka. Ne smijete. Niste iznad zakona'', poručio je Krešimir Krsnik medijima.