HVIDRA-i smeta Rujanfest, točnije smetaju izvođači na tom festivalu. U Zagrebu su najavljeni pjevači poput Seke Aleksić, Miroslava Ilića i Bajage. Organizatori se ne obaziru i kažu da publici treba dati ono što želi.

Galerija


Najava izvođača na ovogodišnjem Rujanfestu razljutila je zagrebačke ratne vojne invalide. ''...u glavnom gradu Lijepe Naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori nekoć kulturne glazbene manifestacije odlučili su ugostiti srpske folk-pjevače pod sloganom 'Pomakni svoje granice zabave'. Ovim putem pozivamo sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su za vrijeme velikosrpske agresije pjevali četničke pjesme i iskazivali potporu velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku'', poručili su iz HVIDRA-e.

Vezani članci Maja Šuput za mikrofonom (Foto: Dnevnik.hr) Ovaj vikend na pozornicu se penju Maja Šuput, Petar Grašo, Željko Samardžić i Senidah Željko Joksimović (Foto: Marin Tironi/Pixsell) Neviđena gužva na Rujanfestu: Željko Joksimović i Jole zapalili atmosferu, tražila se karta više

Pred kamere Dnevnika Nove TV članovi zagrebačke HVIDRA-e nisu htjeli.

Nema otkazivanja

Organizator poručuje da do otkazivanja neće doći. Pri odabiru izvođača vodili su se, kažu, zahtjevima publike.

''Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja '91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da su svi ti izvođači koji su ovdje na neki način dozvoljeni i dostupni na tržištu'', odgovorio je organizator Rujanfesta Darko Tuček.

Dodao je da Grad Zagreb nije financijski pomogao organizaciji, iako se na internetskim stranicama festivala navodi kao partner.

Uz Seku Aleksić, na Rujanfestu su još najavljeni i Miroslav Ilić, Željko Joksimović, Bajaga, ali i Maja Šuput, Plavi Orkestar, Edo Maajka i Petar Grašo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr