Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miroslav Jeličić Purko

Predstavnik malih dioničara: "Očito je došlo do krivog spoja između uprava Agrokorovih tvrtki i povjerenika"

Miroslav Jeličić Purko, predstavnik malih dioničara Agrokora, gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Miroslav Jeličić Purko, predstavnik malih dioničara Agrokora, gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Miroslav Jeličić Purko, predstavnik malih dioničara Agrokora, gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Miroslav Jeličić Purko, predstavnik malih dioničara Agrokora, gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Miroslav Jeličić Purko, predstavnik malih dioničara Agrokora, gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Kad je Agrokor u pitanju, blagdani ne protječu lagodno. Bliži se rok nagodbe, jučer održani sastanak povjerenik Peruško i mali dioničari Agrokora posve različito tumače, kada su u pitanju detalji oko nagodbe i dijelovi koji se tiču budućnosti kompanije koja utječe i na ukupno domaće gospodarstvo.

Puno je upitnika o tome kakav bi mogao biti konačan rasplet priče počete donošenjem, a potom i provođenjem lex Agrokora.

Pročitajte i ovo Irena Weber i Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) "Evidentan zaokret" Mali dioničari Agrokora zadovoljni prvim potezima novog povjerenika Fabrisa Peruška Ilustracija, Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) IMAO SE PRILIKE ISKAZATI Žrtve jamstava: Udruga dioničara Agrokora osudila tekst na Todorićevu blogu

O svemu tome u Dnevniku Nove TV govorio je predstavnik malih dioničara Miroslav Jeličić Purko.

„Ja nastupam u ime 17.000 malih dioničara koji daju punu podršku procesu nagodbe i žele imati isti status kao i drugi dioničari izvan Hrvatske poput onih u BiH, Srbiji, Sloveniji te da se priznaju jamstva koja su ograničena, na onaj iznos novca koja su društva primila kao temelj nagodbe“, kaže Jeličić Purko.

Kazao je kako su mali dioničari prošli tjedan povjereniku Perušku poslali zahtjev za sastankom kako bi razgovarali o uključivanju u nagodbu, no još nisu dobili odgovor.

Očito je došlo do krivog spoja u odnosima između uprava, direktora samih tvrtki i samog povjerenika. Nagodba će se temeljiti na mišljenju odvjetničkog tima Tina Doličkog i Bogdanovića, međutim uprave duršava imaju potpuno drugačija mišljenja. U Hrvatskoj je Tin Dolički vlasnik istine i jedino je njegovo mišljenje važno“, kaže Jeličić Purko.

Kaže kako je njihov prijedlog da stručnjaci za trgovačko pravo sugeriraju povjereniku može li se ovakva nagodba provesti.

„Sberbank je dao 8 milijardi kuna Agrokoru i nije moguće da takav vjerovnik bude isključen iz nagodbe“, kaže Jeličić Purko.

Na pitanje u čemu je problem s knjiženjem jamstava bilanci iz 2017., odgovara kako su jamstva ograničena na onaj iznos kojeg su tvrtke dobile.

„Postoji minimum i maksimum koliko možete jamčiti. Sve drugo je povrat uloga i dogodio bi se pravni presedan“, kaže predstavnik malih dioničara.

Ističe kako lex Agrokor zasad ne postiže svoj cilj očuvanja radnih mjesta i stabilnosti domaćeg gospodarstva.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene