Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posjet puli

Milanović o promjeni imuniteta ministrima: "Nagovarao sam Plenkovića, mislio je da ga vabim u stupicu. Čovjek je samnom opsjednut"

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je izmjene Zakona o Vladi RH.

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je brodogradilište Tehnomont u Puli. Komentirao je izmjene Zakona o Vladi RH kojima se predviđa ukidanje imuniteta članovima Vlade ako se radi o koruptivnom djelu za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti. Milanović smatra da je to loše.

"Od kodeksa ništa, on je efikasan kao i sankcije bilo koje vrste. Mislim da je to užasno opasno i to sam rekao Plenkoviću kad smo razgovarali zadnji put telefonski. Rekao sam mu da pazi što radi, uhapsili su mu ministra. To se dogodilo prvi put u 20 godina i to smatram opasnim u državi, da netko može, DORH, bilo tko, upadati u stanove ministara, kakvi god oni bili i privoditi ih i rasturati Vladu.

Tome i služi imunitet. Ne da biste mogli krasti i pustošiti, nego da bi postojala jedna ravnoteža odgovornosti i moći u državi. Nekoga uhititi i strpati u pritvor i dovesti kamere... to je velika moć. Osoba može nakon toga biti gotova i zato imunitet", rekao je Milanović.

"Govorim kao netko tko je zaštićen apsolutnim imunitetom i to stoji u Ustavu. Ali Ustav je nedorečen, tih, kada je u pitanju imunitet članova Vlade koji su jako važni ljudi, premijer da ne govorim.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na sjednici Vlade IZMJENE PROPISA Vlada ispravila nepravdu prema umirovljenicima, Plenković istaknuo važnu promjenu oko imuniteta ministara

Ovo što se on elegantno, šarmantno, kavalirski odriče nekakve zaštite, to se odnosi i na premijera. Sutra i premijeru može netko nepoznat s nalogom koji je dobio pet minuta prije uhititi ga, staviti mu lisice i onda se ti braco vadi. To je loše i to samo pokazuje Plenkovićevu slabost. Ja sam ga nagovarao da jako razmisli o tome. On je valjda mislio da ga vabim u neku stupicu. On je u stalnoj paranoji. Ja sam bio dobronamjeran", kazao je Milanović. 

Pročitajte i ovo Ivana Petrović Nije ni izborni zakon u BiH Analiza Ivane Petrović: "Perković i Mustač u Njemačkoj nisu teme. Ozbiljne politike bave se rubom Trećeg svjetskog rata"

Komentirao je i stanje u BiH i Plenkovićevu politiku prema BiH. 

"To što Plenković radi je katastrofalno, to je rastužujuće, grozno. Čovjek je opsjednut odnosom sa mnom. Krivo. Ja samo čekam da on krene provoditi ono što ja govorim da treba, ja ću se maknuti istog trena. Njemu će pljeskati u Livnu. Ali onda mu neće pljeskati u Bruxellesu jer on mora doći tamo i pokloniti se", izjavio je Milanović.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene