Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao kolege da učine isto

Šef varaždinskog SDP-a uplatio 4000 kuna na račun stranke i otkrio zanimljivu činjenicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik varaždinske Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković u srijedu je pozvao stranačke kolege da uplate članarine i naknade kako bi SDP spasili od blokade računa.

Nakon što se SDP našao u financijskim problemima zbog odluke Visokog trgovačkog suda da mora platiti dug od 10 milijuna kuna za kampanju Milana Bandića, prvi čovjek varaždinskog SDP-a Miroslav Marković u srijedu se javio priopćenjem u kojem ističe da je na račun stranke uplatio 4000 kuna i pozvao stranačke kolege da slijede njegov primjer.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Predsjednik SDP-a Peđa Grbin Donesena konačna odluka Glavni odbor SDP-a potvrdio liste: Na izbore izlazi i poznata pjevačica, a neki gradonačelnici odbili su pozicije

"Riječ je o cijeloj mjesečnoj naknadi koju primam kao član Nadzornog odbora Termoplina iz Varaždina. U članstvo NO-a tog poduzeća, u kojemu zastupam interese svih svojih sugrađana, došao sam zahvaljujući SDP-u i red je da pomognem svojoj stranci kada je u takvim teškoćama", stoji u Markovićevu priopćenju.

Da je otvoreno priznanje političara o stranačkom kadroviranju u javnim tvrtkama postalo normalna stvar u nas, već je otkrio Darko Milinović (HDZ) gostujući u Dnevniku Nove TV. "Mislim da bi hrvatska politika trebala skinuti masku s lica i maknuti plašt nekakvih javnih natječaja. Ako pobijediš, ako si politička stranka koja vodi, mislim da je puno poštenije prema biračima preuzeti odgovornost nego raspisivati nekakve javne natječaje", rekao je početkom siječnja župan ličko-senjski Milinović.

Marković je dodao kako njegovi stranački kolege u Gradskoj organizaciji Varaždin znaju da veći dio naknade odvaja za rad stranke, pomoć drugim članovima te donacije raznim udrugama i u humanitarne svrhe.

Marković poziva SDP-ovce da pomognu stranci.

"Pozivam sve članove SDP-a da, ukoliko to još nisu, plate članarinu, a one koji su u upravnim vijećima i nadzornim odborima te posebno dužnosnike stranke, da učine isto kako bi što prije izvukli SDP iz financijskog gliba u koji smo zapali zbog nečijeg nesavjesnog gospodarenja našim novcem", navodi Marković u priopćenju.

Miroslav Marković član je Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Hrvatske, a predsjednik Gradske organizacije stranke u Varaždinu je od studenog prošle godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene